Υπό το βλέμμα του Θανάση Κατσαρή και του Αντωνη Τσαλόπουλου, οι οποίοι παρακολούθησαν την βραδινή προπόνηση της Τρίτης ο ΠΑΟΚ μπήκε στο τελικό στάδιο προετοιμασίας του ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό το απόγευμα του Σαββάτου. Όπως είναι λογικό γίνεται μια προσπάθεια ψυχολογικής ανάτασης του Γκόμεζ, από τον οποίο περιμένει πολλά η ομάδα. Αλλωστε στην θέση του διαγώνιου έχει ενα θέμα ο ΠΑΟΚ καθώς ο Γκόμεζ, που αποτελεί βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας, δεν εχει φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης. Στο μεταξύ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε στους κοιλιακούς ο Χάρης Σακόγλου και θα βρίσκεται πλέον στα πλάνα του Ντανιέλε Ρίτσι, αρχής γενομένης για το ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος διαγώνιος έχασε τα τελευταία τρία παιχνίδια των πρωταθλητών Ελλάδας κόντρα σε Παναχαϊκή, Παμβοχαϊκό και Εθνικό Πειραιώς, καθώς ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στους κοιλιακούς με αποτέλεσμα να προπονείται σε πιο συντηρητικούς ρυθμούς. Στις τελευταίες προπονήσεις πάντως συμμετείχε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, κάτι που σημαίνει ότι θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του.

Τέλος σε ικανοποιητικούς ρυθμούς κινούνται τα εισιτήρια του αγώνα του Σαββάτου. Υπολογίζεται πως στο paok sports arena θα βρίσκονται περισσότεροι από 5 χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ, στο πρώτο μεγάλο ματς της χρονιάς, από μια σειρά αναμετρήσεων, καθώς θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο, πως οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν τουλάχιστον 5 φορές.