Μέρα ντέρμπι η αυριανή για τον Πρωταθλητή ΠΑΟΚ, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Παλατάκι 7 μήνες μετά το μεγάλο θρίαμβό του, που χάρισε το 3ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα της Ιστορίας του και την εδραίωσή του στην κορυφή του ελληνικού βόλλεϋ.
Γράφει ο Γιώργος Παπαθανασίου


Πολλά άλλαξαν σε αυτό το χρονικό διάστημα.. Ο Ολυμπιακός άλλαξε το ρόστερ για άλλη μια φορά και ενισχύθηκε με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, με έναν προπονητή που ανήκει στην ευρωπαϊκή ελίτ και προσπαθεί να επιστρέψει στην κορυφή με κάθε κόστος, καθώς το σοκ της μεγάλης ανατροπής του Δικεφάλου ήταν ισχυρό και προκάλεσε τριγμούς στο εσωτερικό του.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ελγκέτα, έφερε τους Γκιον, Βαλκίερς, Πελεκούδα, Παπαγγελόπουλο και Παπαδημητρίου για να καλύψει τα κενά των Ντάντε, Πέτκοβιτς, Σμαραγδή, Ανδρεάδη και Γκαρά, για να αποχωρήσει ο Αργεντινός τεχνικός μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από το Λιγκ Καπ και τη θέση του να αναλαμβάνει ένας θρύλος της ιταλικής πετόσφαιρας, ο Ντανιέλε Ρίτσι.

Πλέον ο Δικέφαλος βρίσκει τα πατήματά του, λειτουργεί σαν ομάδα και σαν οικογένεια, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι κορυφής της 5ης αγωνιστικής.

Το αυριανό παιχνίδι είναι ένα κρας-τεστ!! Ένα κρας-τεστ που δεν κρίνει σε κανένα βαθμό το Πρωτάθλημα, δε χρίζει καμία ομάδα φαβορί και δε χαρίζει κανένα πλεονέκτημα στο νικητή…

Είναι όμως ένα από τα πρώτα σοβαρά ματς που θα κρίνει ποιοι παίκτες μπορούν να έχουν το μυαλό τους μέσα στο τάραφλεξ, να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους και να φωνάξουν παρόν όταν η μπάλα θα «καίει»!!! Είναι ένα παιχνίδι που όλοι παίχτες καλούνται να αποδείξουν με τις ικανότητές τους ότι μπορούν να σταθούν στην ομάδα και να μας κάνουν και πάλι υπερήφανους χαρίζοντάς μας στιγμές ακόμα πιο μεγάλες από όσες έχουμε ζήσει!!!

Είναι ένα κρας τεστ για τον Ντανιέλ Ρίτσι για να δείξει τις τεράστιες ικανότητές του, να «σφυρηλατήσει» το μέταλλο της ομάδας και να ετοιμάσει την ομάδα για τα μεγάλα παιχνίδια του Champions League, του Κυπέλλου και των Play-Off, στα παιχνίδια που θα κριθούν τα πάντα!!!!

Τέλος και για τον κόσμο το αυριανό παιχνίδι είναι ένα κρας-τεστ. Το γήπεδο πρέπει αύριο να σείεται από τις ιαχές των οπαδών και τα τραγούδια τους , ο κόσμος να μη στεναχωρηθεί και προβεί σε αναθεματισμούς αν ηττηθεί ο ΠΑΟΚ, αλλά στο τέλος να χειροκροτήσει αυτά τα παιδιά που δείχνουν κάθε μέρα ότι πονάνε, νιώθουν, ξέρουν τι είναι ο ΠΑΟΚ και μας έχουν χαρίσει και θα μας χαρίσουν στιγμές που θα θυμόμαστε μια ολόκληρη ζωή… Το αξίζουν και με το παραπάνω!!!!!!

Αύριο 17.00 το απόγευμα στο Παλατάκι δε θα παίζει μόνο ο ΠΑΟΚ, θα παίζει ολόκληρος ο οργανισμός που λέγεται ΠΑΟΚ!!! ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΣ-ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!

Υ.Γ. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει ενισχυθεί με αστέρες του παγκόσμιου βόλλεϋ, όπως οι Ντρίζγκα, Μπέμε και Αλεκσίεφ, όμως δεν έχει αντιμετωπίσει μια ομάδα που έχει στη σύνθεσή της ηγέτες, όπως ο Σαφράνοβιτς, ο Γκόμεζ, ο Παντακίδης και ο Τερζής, μια ομάδα από μαχητές, όπως ο Τακουρίδης, ο Σωτηρίου, ο Σακόγλου, ο Πελεκούδας και ο Κωνσταντινίδης, μια ομάδα που πέρσι έκανε την απόλυτη ανατροπή, μια ομάδα που χτυπάει μέσα της η καρδιά του Πρωταθλητή!!!!!