Πέρα από το γεγονός πώς η νίκη του ΠΑΟΚ δεν αμφισβητείται, και πέρα από το πολύ όμορφο γκολ του Μαουρίτσιο, δείγμα ίσως της κλάσης του αλλά και της συλλογικότητας των παικτών.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Το σημείο στο οποίο θα σταθώ, έχει να κάνει με την μεθοδικότητα της ομάδας. Ο Αστέρας για όσους μπορούν να διαβάσουν ένα ματς δεν είναι εύκολη ομάδα. Αμύνεται καλά κλείνει χώρους και γενικά προβληματίζει. Όμως πέρα από την σημασία της νίκης και την αυτοπεποίθηση που δίνει στην ομάδα και στους παίκτες, είναι ένα δείγμα πώς χωρίς να «κουραστεί» χωρίς να φορτσάρει, η ομάδα του Λουτσέσκου, κέρδισε, έφτιαξε φάσεις και ικανοποίησε. Είναι σαφές πως μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, και είναι επίσης σαφές πως με τέτοιους και τόσους τεχνίτες ποδοσφαιριστές, μπορεί να δώσει ακόμη καλύτερα διαπιστευτήρια από πλευράς θεάματος.
Και αν ακόμη η Τούμπα είναι άδεια και παγωμένη, αυτές οι ενέργειες όπως στο δεύτερο γκολ, είναι βέβαιο πώς θα ξεσηκώσουν τον κόσμο στις εξέδρες. Το θέαμα από μια ομάδα με τέτοιο ρόστερ , είναι απαραίτητο και για την ικανοποίηση του κόσμου, αλλά και για την απήχηση που μπορεί να έχει τόσο στους ανταγωνιστές του, όσο και στους αντιπάλους του. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά, κέρδισε και αυτό είναι το σημαντικό, όπως και το σουτ.
Οι παίκτες του Λουτσέσκου δοκίμασαν πολλές φορές τα πόδια τους και δικαιώθηκαν, ενώ ο Μαουρίτσιο που ομολογούμενος είναι εκπληκτικός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον Λουτσέκσου, ότι μπορεί να υπολογίζει έναν επιπρόσθετο σκόρερ από έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στον άξονα. Και αυτό μόνο του είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός.
Να σημειώσω τέλος ότι ο «Δικέφαλος» έφτασε στις οκτώ συνεχόμενες εντός έδρας νίκες φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση που συνιστά ρεκόρ στην εποχή Σαββίδη στον ΠΑΟΚ.