Το ξεκίνημα του ιστορικού Απόλλωνα Πόντου στο πρωτάθλημα της Football legaue ήταν ενθαρρυντικό, αν και ακόμη είμαστε μόλις στα πρώτα βήματα του δρόμου, τον οποίο πρέπει να διαβεί ο σύλλογος για α φτάσει στο τέρμα, της ποδοσφαιρικής του Εδέμ.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης


Πολλές φορές βέβαια η αρχή μπορεί να φανερώσει πολλά για την δυναμική μιας ομάδας και το πώς θα διαχειριστεί αυτή ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπως αυτό της Β΄εθνικής κατηγορίας. Μετά από καταστροφικά χρόνια για τον σύλλογο και την ιστορία του, το καράβι ήρθε σε ήρεμα νερά και η διοικητική σταθερότητα, και κυρίως η οικονομική (μην ξεχνάτε ότι έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες), κάνουν το μέλλον ακόμη ποιο ευοίωνο για τον Απόλλωνα. Υπάρχει όμως και ένα άλλο κομμάτι το οποίο επίσης αρχίζει και συσπειρώνεται.


Η παρουσία του κόσμου θα παίξει καταλυτικό ρόλο, όχι μόνο για την εισροή χρημάτων στα ταμεία της ομάδας, αλλά κυρίως γι ψυχολογικούς λόγους, προς την πλευρά των ποδοσφαιριστών και της τεχνικής ηγεσίας. Σε μια κατηγορία που σχεδόν όλα τα γήπεδα είναι μισοάδεια, το να δημιουργείται μια καυτή ατμόσφαιρα  με γεμάτες κερκίδες, είναι μια άλλη ποδοσφαιρική διάσταση, με πολλαπλά μηνύματα προς όλους. Ακόμη και προς τους αντιπάλους που θα γνωρίζουν πώς θα αγωνίζονται σε ένα γήπεδο με καυτή εξέδρα, ένα μήνυμα προς τα ανώτατα κλιμάκια του ποδοσφαίρου μας, ότι ο Απόλλων δεν είναι μόνος, ότι δημιουργεί και πάλι μια ποδοσφαιρική ιστορία αντάξια του παρελθόντος του.

Πιστεύω με την υγεία που εκπέμπει ο Απόλλων, τόσο σε διοικητικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, χρειάζεται και αξίζει ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο του, αρχής γενομένης από τον φετινό δύσκολο μαραθώνιο. Το να βλέπεις οπαδούς να ακολουθούν την ομάδα εκτός έδρας ( όπως και πέρσι σε μακρινές αποστάσεις) είναι ένα πολύ θετικό σημάδι που δεν θα πρέπει να περάσει ανεκμετάλευτο από κανέναν.

Η διοίκηση να κάνει τα πάντα για να είναι οργανωμένες οι ποδοσφαιρικές εκδρομές, και οι επιτελείς τω συνδέσμων, να ανοίξουν περισσότερο τον κύκλο των οπαδών που θα ακολουθούν τα πούλμαν. Νομίζω ότι πρώτη και καλύτερη η ίδια η οικογένεια του Απόλλωνα θα πρέπει να εργαστεί πάνω σε αυτά.

Το timing, λοιπόν, προσφέρεται. Ας μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Για τα δύσκολα που πέρασαν και τα καλύτερα που, νομοτελειακά, θα έρθουν.