Εδώ και τέσσερις ημέρες εργαζόμενοι και διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ήταν στα... χαρακώματα. Και σήμερα, όλα άλλαξαν!


Ενώ όλοι περίμεναν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, να κάνει πράξη την πρόθεσή του να απευθυνθεί σε ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών, εκείνος "τα βρήκε" με τους συμβασιούχους και η αποκομιδή των απορριμμάτων συνεχίζεται με τον τρόπο που άρχισε μόλις το βράδυ της Δευτέρας: Με το προσωπικό ασφαλείας!

Το μεσημέρι, ο δήμαρχος δέχθηκε αντιπροσωπεία των συμβασιούχων - παρατασιούχων οι οποίοι του κατέθεσαν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα συζητηθούν στην εκτελεστική επιτροπή. Στη συνέχεια, δήλωσε πως όλα ανοιχτά για την συμμετοχή του ιδιώτη, ότι η σύμβαση είναι ακόμα στη νομική υπηρεσία και δεν έχει υπογραφεί, αλλά δήλωσε και  ικανοποιημένος από την δουλειά που κάνει το προσωπικό ασφαλείας τα τελευταία 24ωρα με την αποκομιδή άνω των 800 τόνων από τους δρόμους της πόλης.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων Κώστας Ξανθόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη.  «Ο δήμαρχος επανήλθε στην αρχική πρόταση που του είχαμε κάνει εμείς, δηλαδή εφόσον υπήρχε καλυτέρευση της κατάστασης, εγώ θα αποσύρω την πρόταση όπως είπε. Αν θυμάστε καλά εμείς είχαμε πει στον δήμαρχο ότι σε 2,5 με τρεις ημέρες θα μπορέσουμε να μαζέψουμε όλα τα σκουπίδια. Σήμερα παρά τις αντιρρήσεις ήρθαμε να επαληθευθούμε παρά το γεγονός ότι έχουμε κινητοποιήσεις και λειτουργούμε με προσωπικό ασφαλείας», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Ξανθόπουλος αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης των εκπροσώπων των εργαζόμενων του δήμου Θεσσαλονίκης με τον Γιάννη Μπουτάρη.

Στις 16.00 έγινε νέα συνάντηση των εργαζομένων με τον δήμαρχο και , αμέσως μετά, ο Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε στις κάμερες πως "παγώνει" την υπογραφή της σύμβασης με τον ιδιώτη, αφού δέχτηκε τις διαβεβαιώσεις των εργαζομένων πως ως την ερχόμενη Δευτέρα η πόλη θα έχει καθαρίσει. Ικανοποιημένοι... ξαναδήλωσαν και οι εργαζόμενοι.



Δικαιωμένος, όμως, δήλωσε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, βουλευτής Α Θεσσαλονικης, Σταύρος Καλαφάτης! «Ακόμη ένα πυροτέχνημα με υπογραφή Μπουτάρη. Ο ιδιώτης στα σκουπίδια: Τα πυροτεχνήματα είναι όμορφα, αλλά διαρκούν ελάχιστα.  Βέβαια, δεν παίρνουμε και όρκο ότι η σημερινή του απόφαση θα ισχύσει ως το τέλος, γιατί τον έχουμε συνηθίζει να αλλάζει απόψεις σαν τα πουκάμισα».