Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017._


Για άλλη μία φορά ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την αυστηρότητα των πειθαρχικών οργάνων. Τιμωρήθηκε με -6 βαθμούς (μάλλον από το επόμενο πρωτάθλημα), τιμωρία της έδρας για 7 αγωνιστικές και πρόστιμο 282.500 ευρώ, για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου.


Αυτό, όμως, που αξίζει να σημειωθεί, δεν είναι τόσο η αυστηρότητα της ποινής (ο ΠΑΟΚ θεωρήθηκε υπότροπος για εκτεταμένα επεισόδια, καθώς προσμετρήθηκαν αυτά που έγιναν πέρσι στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό), αλλά το ότι η ΑΕΚ δεν τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών, αλλά με τιμωρία της έδρας για 3 αγωνιστικές και πρόστιμο 170.000 ευρώ. Κι αυτό επειδή η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ θεώρησε ότι οι χούλιγκαν της ΑΕΚ, σε αντίθεση με αυτούς του ΠΑΟΚ, δεν συμμετείχαν σε εκτεταμένα επεισόδια...

Βέβαια, όσον αφορά τους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ, αυτό δεν σημαίνει κάτι, αφού, ο ΠΑΟΚ, ως τροπαιούχος (κατέκτησε το Κύπελλο) θα ξεκινήσει, ούτως ή άλλως, τις υποχρεώσεις του, στις 27 Ιουλίου (όπως, πλέον και ο Παναθηναϊκός). Επίσης, αν είχε κατακτήσει τη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ θα έδινε το πρώτο παιχνίδι στις... 26 του ίδιου μήνα.