Κυριακή, 14 Μαΐου, 2017


Δυο επιβάτες αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ σκοτώθηκαν όταν το τρένο εκτροχιάστηκε 200 μέτρα πριν μπει στον σταθμό του Αδένδρου, έξω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ αρκετοί είναι οι τραυματίες...

Οι τραυματισμένοι είναι έξι κι ο ένας, που έφθασε στο νοσοκομείο Παπανικολάου διασωληνωμένος (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ο μηχανοδηγός) έχει ήδη μπει στο χειρουργείο. Οι άλλοι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία "Κεντρικό" και "Άγιος Δημήτριος" ενώ ένας μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο,

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, που υπολογίζονται στα 100 άτομα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.Οι εγκλωβισμένοι είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις.

Η επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Επέβαιναν 75-100 άτομα και στις 9.40 το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες εκτροχιάστηκε κι έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.

Στο σημείο βρίσκονται άλλα έξι οχήματα του ΕΚΑΒ και πλέον ανέρχονται σε 21 αυτά της Πυροσβεστικής, με 45 άντρες. Στο σημείο σπεύδει και κλιμάκιο του ΟΣΕ, ενώ ήδη βρίσκεται εκεί ισχυρή αστυνομική δύναμη.