Σάββατο, 13 Μαΐου 2017._

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν, την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας. Ζητούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αυτονομία των ταμείων τους, στα οποία το κράτος δεν συνεισφέρει ούτε με ένα ευρώ.


Την απόφαση για απεργία έλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και σ αυτήν συντονίζεται και η ΕΣΗΕΜ-Θ, όπως και όλες οι ενώσεις των Ενώσεων Συντακτών της χώρας.

Η απεργία του κλάδου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Μαΐου (από τις 06.00 έως την ίδια  ώρα της επομένης), προκειμένου να καλυφθούν τα συλλαλητήρια και οι άλλες απεργιακές εκδηλώσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 17 Μαΐου. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Ο δημοσιογραφικός κλάδος, συντασσόμενος με όλους τους εργαζόμενους, απεργεί και διεκδικεί:


  • ➤Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
  • ➤Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
  • ➤Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
  • ➤Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
  • ➤Την αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.