Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017._

Τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με τίτλο: «Λέγοντας την ιστορία μας» από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Google Developers Group (GDG) Thessaloniki, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.


Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Μαΐου 2017, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρα της Γυναίκας και της Ημέρας της Μητέρας, με τη συμμετοχή γυναικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Google για τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας (‘’Women Techmakers’’),


Θα γίνουν συζητήσεις γύρω από τα δεδομένα της σύγχρονης πραγματικότητας στην Ελλάδα, τη γυναικεία παρουσία στην επιχειρηματικότητα και τα επιτεύγματα των γυναικών στους τομείς της τεχνολογίας. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν δράσεις δικτύωσης και εργαστήρια.

Το  «Women Techmakers» αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία της Google για τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας και τους παρέχει τη δυνατότητα να προβάλλουν το έργο τους, να έχουν πρόσβαση στην παγκόσμια κοινότητα και να ενημερώνονται για τις υφιστάμενες δυνατότητες χρηματοδότησης, προκειμένου να συμμετάσχουν δυναμικά στον τομέα της καινοτομίας.


Η συγκεκριμένη διοργάνωση υλοποιείται σε 52 χώρες και 300 πόλεις του κόσμου, ενώ στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2015.