Πέμπτη, 27 Απριλίου, 2017 


Την σταθερή θέση της κυβέρνησης για μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους επανέλαβε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναδάκης. 


Στο περιθώριο της επίσκεψης του στις φυλακές Χανίων ο κ. Βερναδάκης αναφέρθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς με στόχο να κλείσει η αξιολόγηση.

«Υπάρχει πολιτική συμφωνία, τις επόμενες ημέρες θα κλείσουν και τα τεχνικά ζητήματα ήδη υπάρχει έτοιμο το κείμενο της συμφωνίας και μέχρι τις 15 Μαΐου ο στόχος είναι να έχει ψηφιστεί και από τη βουλή», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας. 

Από τα Χανιά ο κ. Βερναδάκης διέψευσε τα όσα ακούγονται περί επιβολής νέων μέτρων και ανέφερε ότι «το πλαίσιο της πολιτικής συμφωνίας έχει προδιαγραφεί από τις 20 Φεβρουαρίου. Επικυρώθηκε με την συμφωνία της Μάλτας. Από εδώ και πέρα δεν έχει κάτι άλλο να τεθεί στο τραπέζι. Και πάντοτε να έχουμε υπόψη μας σε σχέση με την συμφωνία κάτι το οποίο πρέπει να το διευκρινίσω, μιλάμε για μέτρα μετά το 2019 μαζί με τα αντίμετρα βεβαίως και υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος».

Eπανέλαβε ότι σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι μια γενναία όπως τόνισε αναδιάρθρωση του χρέους. «Αυτό που προσδοκούμε είναι μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους με μείωση και της ονομαστικής του αξίας πιθανώς και κουρέματος. Αλλά κυρίως ξεκινάμε από την πολιτική μιας γενναίας αναδιάρθρωσης. Αυτό είναι πια κοινή θέση και του ΔΝΤ και νομίζω ότι προς τα εκεί θα κινηθεί. Αλλά αυτό πιά δεν εξαρτάται από την Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει δώσει το πλαίσιο, το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους αφορά την διελκυστίνδα μεταξύ ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως της Γερμανίας».