Πέμπτη, 27 Απριλίου, 2017 


Δυο υδροφόρες του δήμου Θεσσαλονίκης θα είναι γεμάτες, κατά τη θερινή περίοδο, με το που ο βαθμός επικινδυνότητας στο νομό θα ανεβαίνει στο 3, ενώ θα τίθενται σε ετοιμότητα και με το αναλογούν προσωπικό, όταν ο βαθμός ανεβαίνει στο 4.


Αυτό είναι το κύριο μέτρο, μαζί, φυσικά, με την αποψίλωση των κοινόχρηστων χώρων και την απομάκρυνση των απορριμμάτων, ειδικά από το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, που θα λάβει, πρώτα από όλα, ο δήμος Θεσσαλονίκης, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, που αρχίζει τη Δευτέρα (Πρωτομαγιά).

Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα, στη υνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας, με θέμα "Απολογισμός χειμερινής περιόδου 2016-2017 και προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο", με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Δασαρχείου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, εθελοντικών ομάδων και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, ο καθαρισμός των ξερών χόρτων, κατά μήκος κυρίως της περιφερειακής οδού και η απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων που αποτελούν τις κύριες αιτίες πρόκλησης πυρκαγιών, τέθηκαν ως βασικές προτεραιότητες.

"Πέρσι καθαρίσαμε 300 στρέμματα από αυτοφυή βλάστηση κι εφέτος υπολογίζουμε να καθαρίσουμε άλλα 350, ενώ υπάρχει και μέριμνα για την απομάκρυνση των απορριμμάτων από το Σέιχ Σου" ανέφερε στη συνεδρίαση ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θωμάς Ψαρράς.

Πρόσθεσε πως, στην περίπτωση που ο βαθμός επικινδυνότητας για πυρκαγιές θα ανεβαίνει στο "5" (κυρίως ημέρες με κατάσταση καύσωνα), θα τίθεται σε επιφυλακή όλο το προσωπικό του δήμου.