ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 15/1/2017._

Την ώρα που ο διαγωνισμός για την εκχώρηση ποσοστού των μετοχών του ΟΛΘ Α.Ε. καθυστερεί, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης... μοιράζει κτίρια, τάζει την Α Προβλήτα στο λαό και δίνει συμβουλές για το πώς θα προχωρήσει ο Τουρισμός.


Όπως είπε, σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, η Α Προβλήτα του ΟΛΘ θα αποδοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Κι ενώ βρισκόμαστε στο παρά πέντε της ιδιωτικοποίησης, παραδέχτηκε ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί το καθεστώς που θα διέπει την απόδοση.

Η ομιλία δόθηκε παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος, ως γνωστόν, ζητά την παραχώρηση της προβλήτας στο δήμο. Ο υπουργός, όμως, είπε από το βήμα ότι στον δήμο  θα παραχωρηθούν χώροι "και πιθανώς να γίνει φορέας συνδιαχείρισης". Αυτό το τελευταίο, βέβαια, είναι... λογαριασμός χωρίς τον ξενοδόχο (όπου ξενοδόχος είναι ο μελλοντικός επενδυτής).

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπυξης δεν επεκτάθηκε σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Αρκέστηκε να πει πως «σε σχέση με την Α προβλήτα διασφαλίζουμε ότι θα αποδοθεί στους πολίτες για πολιτιστικές και κοινωνικές χρήσεις και θα παραμείνουν τα τρία μουσεία (Φωτογραφίας, Κινηματογράφου, Σύγχρονης Τέχνης)", μη γνωρίζοντας, προφανώς, ότι στην Α Προβλήτα λειτουργεί και το... Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ενώ υπάρχουν ήδη κάποιες εμπορικές χρήσεις κι ο δήμος θέλει να δημιουργήσει εκεί μια στάση ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.

Όσον αφορά τον μελλοντικό επενδυτή, επιβεβαίωσε ότι στο τέλος Ιανουαρίου θα αναρτηθεί η σύμβαση παραχώρησης, ώστε να ακολουθήσει η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών των επενδυτών. Άρα... καλό Μάρτιο (σ.σ. και βλέπουμε)...

Νωρίτερα το μετρό;

Επίσης, όσον αφορά το μετρό το οποίο, όπως είπε, ολοκληρώνεται το 2019(αν και οι υπεύθυνοι της Αττικό Μετρό Α.Ε. μιλούν για το 2020 χωρίς την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου), ο κ.Παπαδημητρίου υπενθύμισε ότι τον Φεβρουάριο παραδίδεται η πρώτη σήραγγα. Πρόσθεσε ότι μόνο το 2016 πληρώθηκαν για το έργο 160 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα μισά σχεδόν απ' όσα δόθηκαν τη δεκαετία 2006-2015 (360 εκατ. ευρώ).

Ο υπουργός επισήμανε ακόμη ότι η ευνοϊκή τουριστική συγκυρία εξωθεί ένα ισχυρό τουριστικό ρεύμα από τα Βαλκάνια, την Αν. Ευρώπη και τη Ρωσία προς την Ελλάδα, κάτι που οφείλει να αξιοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε μόνιμη βάση εφόσον προηγουμένως κατορθώσει και αναβαθμίσει τις υποδομές της. Συγκεκριμένα, χρειάζεται να εκσυγχρονίσει το ξενοδοχειακό της δυναμικό, καθώς διαθέτει πανελλαδικά τα περισσότερα ξενοδοχεία ενός αστέρα, αλλά και να αναπτύξει ένα εύρος διαφοροποιημένων τουριστικών προϊόντων με ειδικές μορφές τουρισμού.

Λόγια για Σιδηροδρομική Εγνατία

Συμπλήρωσε δε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται στρατηγικό σχέδιο για τη Σιδηροδρομική Εγνατία, η οποία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη εμπορευματικών κέντρων στις Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύνδεση με τη Βουλγαρία. Φυσικά δεν έγινε κουβέντα για το πού θα βρεθούν χρήματα για την κατασκευή της.

"Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει αναμφισβήτητη προνομιακή γεωγραφική θέση σε συνάρτηση με την ήδη εδραιωμένη επενδυτική δραστηριότητα σε χώρες της Ν.Α. Ευρώπης. Το γεγονός αυτό μπορεί να δημιουργήσει πλεονέκτημα στη ροή προϊόντων και υπηρεσιών (τουρισμός, logistic, εκπαίδευση) προς τις χώρες αυτές. Η δυνατότητα ανάδειξης της Θεσσαλονίκης ως διαμετακομιστικού κόμβου ενός σχήματος συνδυασμένων μεταφορών και η αυξανόμενη ζήτηση εγχώριων αγαθών και εμπορευμάτων μπορεί να ενισχυθεί με την αξιοποίηση οριζόντιων τεχνολογιών μεταφορών, εφοδιαστικής αλυσίδας και πληροφορικής" σημείωσε και πρόσθεσε ότι κεντρικό ρόλο στην αξιοποίηση της δυνατότητας αυτής αποτελεί η αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ.