ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 30/1/2017._


Μια σύντομη παρουσίαση της πρότασης που κατατέθηκε και εγκρίθηκε από το ΚΑΣ για τον υπό κατασκευή σταθμό Βενιζέλου του μετρό θα γίνονταν απόψε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, αλλά η συζήτηση ξεπέρασε το δίωρο!


Μάλιστα, τα ερωτηματικά που υπήρχαν και πριν την παρουσίαση, παρέμειναν:


  • ➽Πόσο θα κοστίσει η κατασκευή του σταθμού;
  • ➽Πότε θα ολοκληρωθεί;
  • ➽Από πού θα αντληθούν τα χρήματα που θα απαιτηθούν;
  • ➽Τι θα γίνει στην περίπτωση που βρεθούν σημαντικότερα ευρήματα στην επέκταση του σκάμματος που θα πραγματοποιηθεί; 


Στην αρχική του τοποθέτηση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξέλιξη με το ΚΑΣ και μίλησε για "ένα νέο τοπόσημο που θα αλλάξει το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης" και ανέπτυξε ένα "όραμα, αυτό του αρχαιολογικού περιπάτου της Θεσσαλονίκης", που θα ξεκινά από την πλατεία Ελευθερίας, θα διέρχεται από τη Βενιζέλου και θα καταλήγει στην πλατεία Διοικητηρίου και τα Κάστρα.

Όσον αφορά το αν θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα για τις μελέτες, αφού υπογράμμισε ότι "τα νούμερα που ακούγονται είναι ψέμματα, αφού το τελικό κόστος θα προκύψει από την μελέτη που θα γίνει", πρόσθεσε πως η πολιτιστική κληρονομιά δεν αποτιμάται με χρήματα.

Την μελέτη παρουσίασε ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης ο οποίος τόνισε: "Είμαι μηχανικός και λύνω προβλήματα. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος κι έλλειψη κόμπλεξ για να αναγνωρίσουμε ότι μια λύση είναι καλύτερη από αυτήν που δίναμε εμείς, αρχικά". Υποστήριξε ότι "δεν είναι αλήθεια πως το έργο καθυστέρησε εξαιτίας των αρχαίων που βρέθηκαν στο σταθμό", αλλά επειδή ο όμιλος των εταιριών "δεν είχε τα χρήματα για να προχωρήσει το έργο και χρειάστηκε να αλλάξει όλη η σύνθεση του ομίλου".

Εκτίμησε ότι η προμελέτη θα είναι έτοιμη "σε ένα τετράμηνο με εξάμηνο", για να ακολουθήσει η τελική μελέτη "ώστε το 2021 θα είναι έτοιμος, γιατί αν δεν το κάνουμε, έχουμε χάσει το μετρό. Πρέπει να προσπαθήσουμε το 2021 να μπορέσουμε να εγκαινιάσουμε και το σταθμό Βενιζέλου", είπε. Όσο για την περίφημη "πλάζα", πρότεινε να ληφθεί απόφαση για διεθνή διαγωνισμό ώστε να βρεθούν, στη συνέχεια, οι πόροι, παραδεχόμενος, εμμέσως, πως χρήματα για το "όραμα" του δήμαρχου δεν υπάρχουν...

"Όλη η ιστορία ήταν πώς θα δοθεί η συγκεκριμένη λύση", υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο σύμβουλος της "Πρωτοβουλίας" Κ. Ζέρβας, τονίζοντας ότι "ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι και η κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου να βρεθεί στις μετέπειτα ανασκαφές, η κατασκευή του σταθμού δε θα σταματήσει".

Τόνισε πως ο ίδιος ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. μίλησε για επιπλέον 25 εκ. ευρώ κι ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ για 40 εκ. ευρώ, για τα οποία "πιθανότατα θα χρειαστεί συμπληρωματική σύμβαση και τα οποία θα προέρχονται από εθνικούς πόρους. Ξέρετε... Αυτούς που είναι ελάχιστοι..."

Πρόσθεσε ότι "το έργο θα αλλάξει την εικόνα της πόλης", λέγοντας ότι "δεν έχει ευαισθησίες αλά καρτ", τονίζοντας, πάντως, ότι "υπάρχει ένα ρίσκο από αυτούς που έδωσαν αυτή τη λύση. Είμαι απολύτως αισιόδοξος και θα ΄μαι στο πλευρό όλων όσων δουλέψουν σε μια βιώσιμη λύση".

"Ο ΣΥΡΙΖΑ το ξεκίνησε αυτό και η παράταξή μας η 'Ανοικτή Πόλη'", υπογράμμισε από την πλευρά της, η επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη - Ανοικτή Πόλη", Ρία Καλφακάκου. "Ας το αναφέρουμε, γιατί είναι κομμάτι της ιστορίας αυτό", πρόσθεσε. Υποστήριξε ότι "αν γινόταν η μεταφορά των ευρημάτων θα καταστρεφόταν ο βυζαντινός δρόμος που βρέθηκε" κι όσο για τα επιπλέον χρήματα που θα απαιτηθούν είπε πως "το όλο έργο θα κοστίσει, χωρίς τις επεκτάσεις, ενάμισι δισ. και τα 25 εκ. ευρώ μας πειράζουν, όταν θα βοηθήσουν στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης"; Μη λέγοντας, φυσικά, ότι το ενάμισι δισ. δίνεται από κονδύλια της Ε.Ε., ενώ όσα χρήματα απαιτηθούν για τον σταθμό από κονδύλια που πρέπει να βρεθούν.

Ο δημοτικός σύμβουλος των "Εντάξει", Σωκράτης Δημητριάδης, υπογράμμισε πως "με όλα αυτά ξεχνάτε και τις λαμαρίνες και τους μετρόπληκτους" και ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δ. Κούβελας ότι πάντα η θέση των "Εντάξει" ήταν "και μετρό και αρχαία", προσθέτοντας ότι "δεν είναι ώρα για αγιογραφίες του δημάρχου, που δεν έκανε τίποτε άλλο από το αυτονόητο".

Τόνισε, δε, ότι, για το ίδιο θέμα, το ΚΑΣ έλαβε τέσσερις ομόφωνες διαφορετικές αποφάσεις, για το ίδιο έργο, αυτό του σταθμού Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παν. Αβραμόπουλος, είπε ότι "κυρίως χάρη στο πείσμα του δημάρχου" άλλαξε η τοποθέτηση, από το "ή αρχαία ή μετρό", σε "και αρχαία και μετρό". Και πρόσθεσε: "Απόψε έπρεπε να ΄ναι μια πανηγυρική συνεδρίαση(...) δεν νίκησε κανένας, αλλά η πόλη νίκησε και οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται περήφανοι". Προέβλεψε ότι "δε θα έχουμε άλλες δικαστικές διαμάχες" (σ.σ. εκκρεμεί η προσφυγή του ΤΕΕ/ΤΚΜ υπέρ της λύσης της απόσπασης και επανατοποθέτησης) και πρόσθεσε: "Δεν αποτιμώνται η ιστορική κληρονομιά, ο πολιτισμός, η συνείδηση που αποκτά κάποιος από όλα αυτά με χρήματα".

«Είναι περισσότερο από προφανής η αγωνιώδης προσπάθεια που καταβάλει ο δήμαρχος να καταφέρει, στο τέλος της θητείας του, να αφήσει κάτι για να τον θυμούνται οι Θεσσαλονικείς μετά την αποχώρηση από τη διοίκηση του δήμου, το 2019. Εξ ου και η αγωνία του να αφήσει κάποιο τοπόσημο», τόνισε, στη δική του τοποθέτηση, ο επικεφαλής των Εντάξει, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης!

Για τον κ. Καλαφάτη, αυτή η «αγωνιώδης προσπάθεια, κόστισε τέσσερα χαμένα χρόνια». Υπογράμμισε πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «παίζει κρυφτό με το μετρό» και η διοίκηση «κινείται εν κρυπτώ». 

Όσο για την παράταξή του υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή οι Εντάξει τοποθετήθηκαν υπέρ της συνύπαρξης και του μετρό και των αρχαίων», τοποθέτηση που υπογράμμισε ότι «είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το μετρό». Και τόνισε: «Όλα τα άλλα, είναι εκ του πονηρού. Πάντα υπογραμμίζαμε πως είμαστε υπέρ της καθαρής λύσης “και μετρό και αρχαία”».