ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 30/10/2016._ Ένα τυχερό γκολ και ένα λάθος καθόρισαν το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή στο "Απόστολος Νικολαΐδης".
Αν και στο πρώτο μέρος ο Ηρακλής δέχτηκε πίεση από τους γηπεδούχους, είχε κρατήσει το 0-0 κι έδειχνε ότι η ιστορία θα επαναλαμβάνονταν: Ο Παναθηναϊκός θα ήταν φλύαρος, αλλά καθόλου ουσιαστικός και αν πετύχαινε και μία κόντρα, όλα θα μπορούσαν να συμβούν. Στο β μέρος, όμως, το σκηνικό άλλαξε...

Ο Παναθηναϊκός δεν ασκούσε, πλέον, ιδιαίτερη πίεση, αλλά στάθηκε πολύ τυχερός: Σε συνδυασμό των παικτών του οι αμυνόμενοι προσπάθησαν να απομακρύνουν, η μπάλα πήρε φάλτσα, ο Λέττο προσπάθησε να κοντρολάρει, αλλά με τα φάλτσα η μπάλα κύλησε στο βάθος της εστίας του Περνίς... Λίγα λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας του Ηρακλή τροφοδότησε αντίπαλο και ο Εμποκού, που το εκμεταλλεύτηκε, έκανε τα τέρματα της ομάδας του δύο...

Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, μια ομάδα που κερδίζει το πρώτο της κόρνερ στο 86' δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι παραπάνω... Ο Ηρακλής προσπάθησε να παίξει την κόντρα με τη μία, αλλά δεν τα κατάφερνε. Έδειξε κάποιες επιθετικές αρετές μετά το 2-0, όταν ο Παναθηναϊκός ήθελε να κάνει διαχείριση του αγώνα, γιατί έχει και Ευρωπαϊκό παιχνίδι την Πέμπτη (με τη Λιέγη). Αλλά όταν σκέφτεσαι ότι δυο τυχαίες φάσεις έκριναν το σκορ, τότε έχεις δικαίωμα να λες ότι μπορούσες, ως Ηρακλής, να επαναλάβεις το θετικό αποτέλεσμα του Κυπέλλου.

Για τη διαιτησία τι να πούμε... Έδωσε τα "ψιλά" στον Παναθηναϊκό, που φωνάζει για ένα οφσάιντ (έχει δίκιο) κι ένα πέναλτι (η μπάλα χτυπά στο χέρι του πεσμένου Ρούσου, που δεν έχει πρόθεση να την ακουμπήσει) για το οποίο, όμως, δεν δικαιώνεται από το ριπλέι.

Δηλώσεις προπονητών

Αμανατίδης: "Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε παραπάνω πίεση, στο δεύτερο μπήκαμε καλύτερα. Δεν τελειώσαμε τη φάση στην ευκαιρία τη δική μας, μετά ήρθε το γκολ και το πεντάλεπτο. Χάσαμε το ματς, θα δούμε στη συνέχεια".


Στραματσόνι: "Θέλαμε το πρώτο γκολ για να σταματήσουμε αυτό το άτυχο διάστημα, χάσαμε πολλές ευκαιρίες και στο πρώτο ημίχρονο και αξίζαμε να είμαστε μπροστά στο σκορ". 

Pre Game

Μετά το μεσοβδόμαδο παιχνίδι κυπέλλου ο Ηρακλής δοκιμάζεται σήμερα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αναζητεί μια ανάλογη καλή εμφάνιση και, γιατί όχι, τη νίκη...

Η προετοιμασία των 22 ποδοσφαιριστών του Ηρακλή που βρίσκονται από την περασμένη Τετάρτη (26/10) στην Αθήνα ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα για τον Γιάννη Αμανατίδη. Ο προπονητής του Ηρακλή ξεκούρασε αρκετούς βασικούς στο παιχνίδι του Κυπέλλου και θα τους επαναφέρει στην ενδεκάδα για το ματς πρωταθλήματος.

Ο Αντρέα Στραματσόνι έχει αρκετά προβλήματα: Ο Λούκα Βιγιαφάνες ένιωσε ενοχλήσεις  στον προσαγωγό και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή. Από το παιχνίδι θα λείψουν επίσης οι τραυματίες και ανέτοιμοι Ζέκα, Λεντέσμα, Σάμπα, Ξενόπουλος, Χουλτ και Στάικος που ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης.

Η ταυτότητα του αγώναΓήπεδο: Λεωφόρου Αλεξάνδρας
Γκολ: 58' Λέτο, 62' Εμποκού / -
Δοκάρια: - / -

Διαιτητές: Άγγελος Ευαγγέλου, Εμμανουήλ Καλφάκης, Μιχαήλ Δόσης.
Κίτρινες: 21' Γουακάσο, 41' Ρέις, 45' Λέττο / 28' Μοντέιρο, 50' Ιντζόγλου, 63' Πασάς, 83' Μπαρτολίνι, 90+4' Αγγελόπουλος
Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός(Στραματσόνι): Στιλ, Χουχούμης(56' Εμποκού), Κουτρουμπής, Βιγιαφάνες, Γουακάσο, Μέστο, Ιβάνοφ, Ρέις, Λουντ(83' Μίγγος), Λέτο(67' Ιμπάρμπο), Μπεργκ.
Στον πάγκο οι Βλαχοδήμος, Ιμπάρμπο, Ρινάλντι, Μολέδο, Μίγγος, Εμποκού, Κουλιμπαλί.
Ηρακλής(Αμανατίδης): Περνίς, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Ρούσσος, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Βοσνακίδης, Λάμπρου(78' Κυνηγόπουλος), Λεοζίνιο(67' Αγγελόπουλος), Κούρος(46' Πασάς), Μοντέιρο.
Στον πάγκο οι Γιαννίκογλου, Καραγκούνης, Πασάς, Αγγελόπουλος, Λουκίνας, Κυνηγόπουλος και Ζιαμπάρης.



Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό


Παρακαλούμε περιμένετε για να φορτώσει το liveblogging. Στη συνέχεια η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα.