ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 30/10/2016. _ Το γρήγορο γκολ που θα τον βάλει σε θέση οδηγού για τη νίκη λέγαμε ότι θα επιδιώξει με σύμμαχο τον κόσμο του ο ΠΑΟΚ, όμως βγήκαμε... ψεύτες! Με γκολ στο 90φεύγα από τον Μάτος, ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο!


Το παιχνίδι ήταν σα νόμισμα: Είχε δύο όψεις. Ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες φάσεις κυρίως από τους γηπεδούχους και μία, όλη κι όλη, φάση στο 45 για την ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι ήρθαν στην Τούμπα με αμυντυκούς προσανατολισμούς, ταμπουρώθηκαν στο κέντρο, έβαλαν την άμυνα ψηλά και αν έβγαζαν και καμία βαθιά μπαλιά για να κάνουν κάτι, ήταν ευχαριστημένοι...

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά, αλλά ανέβασε στροφές και η ΑΕΚ. Μόνον από το 63΄όταν μπήκε στον αγώνα ο Μπίσεσβαρ, οι γηπεδούχοι έδειξαν κάτι παραπάνω κι άρχισαν τις επιθέσεις. Περιορίζονταν, όμως, στα μακρινά σουτ και με έναν καλό Ανέστη κάτω από τα δοκάρια φαινόταν να μην έχουν μέλλον.

Μια αλλαγή "σήκωσε" και την ΑΕΚ. Ο Χριστοδουλόπουλος έδωσε ταχύτητα στην επίθεση και ήταν ο άνθρωπος που είχε ένα δοκάρι για τους φιλοξενούμενους. Όμως ένα δοκάρι, ένα σουτ που βγάζει ο Γλύκος κι ένα σουτ που καταλήγει άουτ φθάνουν για να πάρεις ένα ντέρμι; Όχι βέβαια. Η ΑΕΚ δε βγάζει άλλη φάση ούτε... στο σλόου μόσιον!

Αντίθετα, προς το τέλος ο ΠΑΟΚ όλο και πίεζε. Πίστεψε ότι μπορούσε να πάρει το παιχνίδι ακόμη και στο ενενηνταφεύγα. Κι έτσι έγινε...

Παρά τη σφικτή άμυνα της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έδειχνε ότι κάπως θα βρει τον τρόπο να την ξεκλειδώσει. Όταν μάλιστα άφησε τα σουτ εκτός περιοχής κι άρχισε να κάνει διεισδύσεις και να μην πηγαίνει στις γιόμες έστω και στο 90, έδειχνε πιο πειστικός στο γήπεδο.

Η νίκη του ΠΑΟΚ,πάντως, δεν έκρυψε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Αθανασιάδης, Κάμπος και Σάκχοφ δεν υπήρχαν στο γήπεδο και η αλλαγή του Μπίσεσβαρ και του Περέιρα, έδειχνε μονόδρομος. Ειδικά ο τελευταίος έπρεπε να μπει πιο γρήγορα στον αγώνα, όμως ο Ίβιτς ήθελε έναν φορ σε ανασταλτικό χαρακτήρα κι αυτό είναι το μόνο, πλέον, που κάνει καλά στο γήπεδο ο Κλάους...

Δηλώσεις προπονητών

 Μοράις: "Είμαι περήφανος για τη δουλειά που έκαναν οι παίκτες μου πρέπει να συνεχίσουμε"

Ίβιτς:  "Είχαμε υπομονή ότι το παιχνίδι τελειώνει όταν σφυρίζει ο διαιτητής. Στα προηγούμενα παιχνίδια βάζαμε γκολ στην αρχή σήμερα βάλαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ήμασταν σοβαροί μέχρι το τέλος αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά". 


Pre Game


Τα ματς με Καραμπάγκ και Ολυμπιακό ανήκουν στο παρελθόν κι ο ΠΑΟΚ μπροστά του έχει προκλήσεις από αυτές που δεν διεκδικείς. Απλώς κερδίζεις. Η πρώτη είναι η αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Το πρώτο μεγάλο παιχνίδι στην Τούμπα για τη Super League.

Ο Βλάνταν Ίβιτς – που για δεύτερη συνεχόμενη μέρα έδωσε προτεραιότητα στην τακτική – δεν μπορεί να υπολογίζει τον Γιώργο Τζαβέλλα που προπονήθηκε κανονικά, ωστόσο δεν είναι έτοιμος ν’ αγωνιστεί. Αυτή και του Δημήτρη Πέλκα είναι οι μοναδικές απουσίες του Δικεφάλου για την αναμέτρηση.

Ο Βλάνταν Ίβιτς στάθηκε ιδιαίτερα στις χαμένες ευκαιρίες που χάνουν οι παίκτες τους και στοιχίζουν βαθμούς στην ομάδα. Άλλωστε, τα στατιστικά για τους επιθετικούς είναι πολύ άσχημα και εκεί στάθηκε ο Σέρβος τεχνικός σε πρόσφατη ομιλία του. «Εγώ σας πιστεύω, μπορείτε να πετύχετε περισσότερα πράγματα. Η ομάδα παίζει καλά, οι ευκαιρίες που χάνουμε είναι το πρόβλημα», είπε μεταξύ άλλων ο 39χρονος προπονητής.

Οι φιλοξενούμενοι ήρθαν ενισχυμένοι με τους περισσότερους από τους απόντες που στερήθηκαν στα προηγούμενα ματς (μόνο οι ανέτοιμοι Βάργκας και Λέσκοτ είναι εκτός). Έτσι αλλάζει και διάταξη, προφανώς με Μάνταλο στο δεξί άκρο της τριάδας πίσω από τον προωθημένο Αλμέιδα και πρόθεση του Ζοσέ Μοράις να ξεμπλοκάρει πλέον τον Μπακασέτα (δίνοντάς του τον ρόλο του επιτελικού που είχε πέρυσι στον Πανιώνιο). Επιστρέφει, επίσης, το δίδυμο Σιμόες-Γιόχανσον στα χαφ κι ο Πατίτο στα αριστερά.

H ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Τούμπας
Γκολ: 90+4' Μάτος / -
Δοκάρια: - / 74' Χριστοδουλόπουλος
Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Δαμιανός Ευθυμιάδης, Πολυχρόνης Κωσταράς.
Κίτρινες: 17' Κάμπος / 28' Κολοβέτσιος
Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ(Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Σάκχοφ(63' Μπίσεσβαρ), Κάμπος(76' Μυστακίδης), Αθανασιάδης(87' Περέιρα).
Στον πάγκο οι: Μπρκιτς, Χαρίσης, Περέιρα, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Βαρέλα, Κίτσιου.
ΑΕΚ(Μοράις): Ανέστης, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες(84' Γαλανόπουλος), Πατίτο(69' Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Μάνταλος, Αλμέιδα(90' Αραβίδης).
Στον πάγκο οι Μπάρκας, Ντίαζ, Γαλανόπουλος, Μπακάκης, Αραβίδης, Χριστοδουλόπουλος και Πέκχαρτ.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό


Παρακαλούμε περιμένετε να φορτώσει το liveblogging. Στη συνέχεια η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα: