Κάθε αγώνας και ρεκόρ φέτος για την Κατερίνα Στεφανίδη(αριστερά στη φωτογραφία αρχείου), που ξεπέρασε τα 4,77 μ. στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ και κατάκτησε τη δεύτερη θέση. 


Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με 4,90 μ. έδειξε για μια ακόμη φορά φέτος σταθερή στα μεγάλα ύψη, χαρακτηριστικό δε αυτού είναι ότι ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4,60 μ., δηλαδή υψηλότερα από κάθε άλλη φορά, προκειμένου να είναι σε θέση να το επαναλάβει και στους αγώνες-στόχους της χρονιάς.

Η Στεφανίδη ξεπέρασε με την πρώτη τα 4,60 μ., έκανε ένα άκυρο στα 4,70 μ. και νίκησε με την πρώτη τα 4,77 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4,84 μ., ύψος που μόνο η Γιάρισλεϊ Σίλβα κατάφερε να ξεπεράσει για να γίνει η κορυφαία αθλήτρια φέτος στον κόσμο. 

Η αθλήτρια από την Κούβα στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,92 μ., δίχως επιτυχία. Στην τρίτη θέση στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ βρέθηκε η Νικόλ Μπούχλερ με 4,77 μ., ενώ τέταρτη ήταν η Φαμπιάνα Μούρερ με 4,70 μ. και στην έκτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Νικόλ Κυριακοπούλου, που αφού ξεπέρασε με την τρίτη τα 4,50 μ. απέτυχε στα 4,60 μέτρα.

Η Στεφανίδη, μπορεί να μην πήρε τη νίκη στον σημερινό αγώνα, ωστόσο παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 30 β., μπροστά από τη Νικόλ Μπούχλερ (19) και την Γιάρισλεϊ Σίλβα (18). Στην τέταρτη θέση είναι η Κυριακοπούλου με 12 βαθμούς.