Στους θρύλους του τένις ανήκει από σήμερα και με τη… βούλα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος ύστερα από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο στο Rolad Garros, συμπληρώνοντας το Grand Slam καριέρας.


Το επίτευγμα ήρθε ύστερα από φανταστική εμφάνιση του Σέρβου σταρ απέναντι στον Άντι Μάρεϊ στον τελικό του Παρισιού αλλά και με ανατροπή, καθώς ο Βρετανός πήρε το πρώτο σετ με 6-3, αλλά ο Τζόκοβιτς αντεπιτέθηκε και κατάκτησε τα επόμενα τρία με 6-1, 6-2 και 6-4.

Ο «Νόλε» πανηγύρισε τον μοναδικό τίτλο που του έλειπε όλα αυτά τα χρόνια κι έγινε μόλις ο 8ος τενίστας όλων των εποχών και 4ος στην Open Era που συμπληρώνει το Grand Slam καριέρας, δηλαδή έχει κατακτήσει και τα τέσσερα Majors τουρνουά.

Ο Σέρβος αυτή τη στιγμή κατέχει τον τίτλο του πρωταθλητή και στα τέσσερα Grand Slam (Wimbledon 2015, US Open 2015, Australian Open 2016, French Open 2016), με το προηγούμενο επίτευγμα να ανήκει στον Ροντ Λέιβερ από το 1969.  

Ο σημερινός ήταν ο 12ος Grand Slam τίτλος του Τζόκοβιτς, αφού μετρά 6 Australian Open, 2 Wimbledon και 3 US Open, ενώ ο πρώτος τίτλος στο Roland Garros ήρθε στον τέταρτο τελικό που έλαβε μέρος.