Ξαφνικά, εθνικό θέμα στα πρωτοσέλιδα: Οι δηλώσεις περί Τσάμηδων "έσπασαν" την παντοκρατορία των οικονομικών θεμάτων στα βασικά θέματα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Βασική γλώσσα τα Αγγλικά για τα Ελληνόπουλα!
Η εφημερίδα το... τερματίζει, γράφοντας: "Ο αμφιλεγόμενος Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης το διαπράττει και αυτό. Μετά την προσπάθεια κατάργησης της «γλώσσας των αρίστων», δηλαδή των Αρχαίων Ελληνικών, με εγκύκλιο του καθιστά υποχρεωτική την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας από την Α’ Δημοτικού".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Αλβανοί με γιαταγάνι!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πρωτοφανή στα χρονικά πρόκληση και ευθεία προσβολή της Ελλάδας από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα συνιστά η ανακίνηση «Τσάμικου» ζητήματος κατά την παραμονή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος πρόκειται να φτάσει σήμερα στα Τίρανα για συνομιλίες».

ΕΘΝΟΣ: «Σκληρό παζάρι για απολύσεις-μισθούς»
Η εφημερίδα σημειώνει: «οι θεσμοί ζητούν κατάργηση του υπουργικού βέτο στις ομαδικές απολύσεις και να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς για τον κατώτατο μισθό. Η ελληνική πλευρά επιδιώκει επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Στο τραπέζι πρόταση για διαιτησία στις ομαδικές απολύσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Συνέλαβαν τον Χατζηνικολάου με... σπασμένο χέρι
Η εφημερίδα αναφέρεται σε περιστατικό που συνέβη τον Ιούλιο του... 1983, όταν ο γνωστός δημοσιογράφος, γιος βουλευτή της ΝΔ και μετέπειτα υπουργού, ήταν μέλος της ΜΑΚΙ, μαθητικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πλήρης σύνταξη πριν από τα 62»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «500.000 εργαζόμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν «παράθυρα» του νέου ασφαλιστικού. Οι συντάξιμες αποδοχές και η μείωση που γλιτώνουν όσοι συνταξιοδοτηθούν έως και το 2018. 10 μυστικά για «έξοδο» με λιγότερα από 40 χρόνια εργασίας».

ΕΣΤΙΑ: «Απέτυχε η μετεγκατάστασις»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, η Ευρωπαϊκή Ενωσις φάνηκε επιτέλους να αφυπνίζεται σχετικώς με το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού και να σχεδιάζει τρόπους διαχειρίσεως της κρίσεως».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το έριξαν στο Τσάμικο τα Τίρανα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «με προκλητική ομιλία ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έθεσε το «μη υφιστάμενο» για την Αθήνα θέμα των Τσάμηδων, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την επίλυση των υπαρκτών διμερών προβλημάτων».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Το θερινό σχολείο των παιδιών της πόλης 
Η εφημερίδα ανακαλύπτει τα θερινά προγράμματα για μαθητές και γράφει: "Χείρα βοήθειας προς τις εργαζόμενες μητέρες που στερούνται διεξόδων για τη φύλαξη των παιδιών τους κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων τείνουν δήμοι της ευρύτερης Θεσσαλονίκης, προχωρώντας στην οργάνωση προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία κατά κύριο λόγο απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού".

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Γεια σου κυρ-εισαγγελέα με τη Ρεβέκκα την ωραία
Η εφημερίδα αναφέρεται στην υπόθεση μεγαλοκατασκευαστή που έχει παραπεμφθεί μαζί με τη σύζυγό του σε δίκη, από το 2012, επισημαίνοντας πως η γυναίκα του έχει αποφυλακστεί από το 2014, μετά από αίτησή της, ενώ η υπόθεση εκκρεμεί.

ΤΑ ΝΕΑ: «Τα τρία αγκάθια που ματώνουν τη δόση»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μία ακόμη συνεδρίαση αγωνίας για το τι θα αποφασίσουν στις Βρυξέλλες ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και να προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να εκταμιευθεί επιτέλους η δόση».

ESPRESSO: Μία ανάσα από το "τέρας"
Σύμφωνα με την εφημερίδα που ασχολείται με τη δολοφονία της γυναίκας σε υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, "οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών εξέταζαν το τελευταίο διάστημα το ενδεχόμενο ο δολοφόνος της συνταξιούχου να ήταν πρόσωπο γνωστό της και γι' αυτό προσπάθησε να διαφύγει από το γκαράζ του σούπερ μάρκετ μόλις τον αντίκρισε". 


KONTRA NEWS: «Τα ορφανά του Σημίτη πάνε στη ΝΔ!»
Η εφημερίδα γράφει ότι «με προξενήτη τον Αντώνη Σαμαρά, τα ορφανά του Σημίτη επιδιώκουν τη μεταγραφή τους στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

STAR PRESS: Ήθελε να πάρει τα λεφτά της και να φύγει στην Κύπρο
Για το έγκλημα στο Μαρούσι μιλά η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία "πολύ κοντά στο δολοφόνο της Ελευθερίας Αγραφιώτου είναι η Αστυνομία, καθώς τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είναι ικανά να δείξουν ποιος ήταν αυτός που με περίσσια βία και αγριότητα έκοψε το νήμα της ζωής της 69χρονης γυναίκας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Στα Ποσειδώνια χτυπά η καρδιά της ναυτιλίας»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με τα μάτια στραμμένα στην Αθήνα είναι από σήμερα και για μία εβδομάδα το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ναυτιλίας».