"Μάχη" σε επίπεδο κορυφής ξέσπασε, μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας,με διακύβευμα τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.


Από την ΝΔ υποστηρίζουν πως, αργά ή γρήγορα, η κυβέρνηση θα... βάλει "κόφτη" στο "μπόνους" αυτό. Από την κυβέρνηση διαβεβαιώνουν πως "δεν υπάρχει θέμα".

«Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε ένα νέο τραγικό αδιέξοδο» προέβλεψε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ενώ τάχθηκε κατά της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού αλλά υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου.

Όπως εκτίμησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η ανάπτυξη δεν θα έρθει διότι οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν την χώρα σε κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας». «Με αυτή την ιδεοληπτική κυβέρνηση και με αυτούς τους υπουργούς δεν θα έλθει η ανάπτυξη» δήλωσε προσθέτοντας ότι «η φορολογία οδηγεί ανθρώπους στην παραοικονομία, επενδύσεις δεν έρχονται, κλείνουν επιχειρήσεις, έχουμε αποεπένδυση».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ακόμη ότι οι επιλογές της κυβέρνησης έχουν ταξικό πρόσημο και επισήμανε ότι η «η Ν.Δ. δεν θα γίνει ταξικό κόμμα». «Εγώ προτάσσω έναν πολιτικό λόγο ενότητας, αποκρούω τον ταξικό διαχωρισμό, η Ν.Δ. δεν εκφράζει τους έχοντες και τους κατέχοντες. Η Ν.Δ. βρίσκει ερείσματα στις φτωχές γειτονιές της Αθήνας. Η αύξηση των έμμεσων φόρων επιβαρύνει εκείνους που δεν έχουν, ενώ η αύξηση των φορολογικών συντελεστών οδηγεί πολλούς σε απόγνωση και στην φοροδιαφυγή» ανέφερε. Εκτίμησε επίσης ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης επειδή τα έσοδα δεν θα βγαίνουν.

Νεφελούδης: Δεν τίθεται ζήτημα 13ου και 14ου μισθού

Λίγα λεπτά αργότερα, επιστρατεύτηκε η ΕΡΤ για να δοθούν διαβεβαιώσεις σχετικά με τη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη.

Κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην ΕΡΤ, ο κ. Νεφελούδης, δήλωσε:  «Δεν τίθεται ζήτημα 13ου και 14ου μισθού. Δεν πρόκειται να γίνει καμία κατάργηση».

Όσον αφορά τον συνδικαλιστικό νόμο, κατέστησε αναγκαίο τον εκσυγχρονισμό του, τονίζοντας ενδεικτικά, ότι «χρειάζεται αλλαγές».