Στα ίχνη κυκλώματος που κλέβει αυτοκίνητα, τα διαλύει και πουλάει τα κλεμμένα κομμάτια ως μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, βρίσκεται η αστυνομία.


Συνελήφθη 49χρονος στη δυτική Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μάντρας με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά και, στο κατάστημά του, βρέθηκαν κλεμμένα κομμάτια φορτηγών αυτοκινήτων, από κινητήρες ως καμπίνες οχημάτων, τα οποία είχαν παραποιηθεί (είχαν αλλάξει τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα και το χρώμα) , για να πουληθούν χωρίς πρόβλημα. Σύμφωνα με την αστυνομία ήταν τουλάχιστον δέκα τα κλεμμένα ανταλλακτικά κι άλλα 33 κομμάτια είχαν παραποιηθεί.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, έκαναν έρευνα στη μάντρα και βρήκαν εννέα κινητήρες με εμφανή ίχνη παραποίησης, 13 σασί Ι.Χ. Φορτηγών αυτοκινήτων, που έφεραν αποκομμένους ή παραποιημένους αριθμούς πλαισίων, έντεκα καμπίνες Ι.Χ. Φορτηγών αυτοκινήτων, με αποκολλημένο μεταλλικό μέρος, στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός πλαισίου και 16 κινητήρες οχημάτων. Για όλα αυτά προέκυψε ότι ήταν κομμάτια από κλεμμένα οχήματα!

Οι έρευνες από την αστυνομία συνεχίζονται, καθώς πιστεύεται ότι πρόκειται για σπείρα διακίνησης κλεμμένων ανταλλακτικών οχημάτων. Η αστυνομία ερευνά για τη σύλληψη αυτών που είχαν αναλάβει τις κλοπές, αλλά και για τον εντοπισμό του μηχανουργείου στο οποίο τα κλεμμένα οχήματα κόβονταν σε κομμάτια και παραποιούνταν.


Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.