Το κίνημα «Παραιτηθείτε» εμφανίζεται, σήμερα, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Φυσικά πρωτοσέλιδος και ο φρικτός θάνατος του Παν. Μαυρίκου.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Εν ψυχρώ δολοφονία
Στον φρικτό θάνατο του εκδότη της αναφέρεται η εφημερία και υποστηρίζει: «Όλα δείχνουν εγκληματική ενέργεια καθώς είναι αδύνατον να υπήρξε αυτανάφλεξη εν κινήσει τηε Porsche Cayenne που οδηγούσε. Τέτοιο περιστατικό παγκοσμίως δεν έχει ξανασυμβεί. Η ταχύτητα με την οποία κάηκε το αυτοκίνητο και απανθρακώθηκε ο οδηγός του και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να βγει ο εκδότης, δείχνουν ότι όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Λίστα με Έλληνες μελλοθάνατους»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «προτού καλά καλά στεγνώσει το μελάνι των δηλώσεων από κυβερνητική χείλη που διαβεβαίωναν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο από τους τρομοκράτες του ISIS, ομάδα χάκερ, που φέρεται ότι έχει άμεση σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, έδωσε στη δημοσιότητα ακόμη μια λίστα θανάτου, στην οποία περιλαμβάνονται «στόχοι» και στη χώρα μας!».

ΕΘΝΟΣ: «Ευρω-βόμβα για τις ομαδικές απολύσεις»
Η εφημερίδα σημειώνει: «με κατάρρευση απειλείται άμεσα το προστατευτικό για τους εργαζόμενους νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζεται στη χώρα μας εδώ και 33 χρόνια για τις ομαδικές απολύσεις, ύστερα από εισαγγελική πρόταση –σοκ προς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) με την οποία κρίνεται αντίθετο προς το ενωσιακό δίκαιο ως περιοριστικό της επιχειρηματικής ελευθερίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θαύμα στην Αγία Σοφία
Η εφημερίδα κάνει λόγο για «ευωδία» λίγες ώρες μετά τη «μετατροπή» του μνημείου σε τζαμί.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «προαγωγικές εξετάσεις μόνο για 4 ή 5 βασικά μαθήματα και μείωση διδακτικών ωρών για Αρχαία, Βιολογία, Γεωγραφία. Μείωση ύλης έως 30%. Πιλοτική εφαρμογή περιγραφικής βαθμολογίας. Αναβαθμίζονται οι Σχολές Υπαξιωματικών με τη φοίτηση να αυξάνεται από δύο σε τρία χρόνια. Αλλά και 2.000 λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών».

ΕΣΤΙΑ: «Το Σύνταγμα του κ. Φίλη»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ο κ. Φίλης είναι ο δεύτερος υπουργός αυτής της κυβερνήσεως που φαίνεται να έχει μελετήσει προσεκτικά τις πρακτικές του Ναζισμού. Μετά την χρήση της ρητορικής Γκαίμπελς από τον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, εξ’ αφορμής της φορολογικής επιβαρύνσεως του καφέ και των τσιγάρων, έρχεται και ο κ. Φίλης που φαίνεται να εισηγείται την τακτική της Gleichschaltung, δηλαδή της σταδιακής απαξιώσεως με στόχο την τελική απαγόρευση της λειτουργίας κινήσεων πολιτών και ενδεχομένως και κομμάτων».

Η ΑΥΓΗ: «Άδωνις και Σία βαράνε την κατσαρόλα»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «πολιτικοί υποστηρικτές του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη, τουιτεράδες τύπου Μουρούτη και ορισμένοι ακραιφνώς νεοφιλελεύθεροι του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού είναι οι «ακομμάτιστοι» οργανωτές των συγκεντρώσεων «Παραιτηθείτε» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 15 του μήνα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: « «Αναθεώρηση χωρίς ταμπού»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πρόθυμος να αναμετρηθεί με όλες τις απόψεις γύρω από τη συνταγματική αναθεώρηση εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας. «Η διαχείριση της κρίσης, χωρίς όραμα για μεγάλες τομές, γρήγορα θα μετατραπεί σε κρίση της διαχείρισης», είπε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σήμα κινδύνου για τα λιμάνια»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «αυστηρές προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις που έχουν οι κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικοποιήσεων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ απηύθυναν τόσο ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας όσο και οι φορείς της κρουαζιέρας».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στη δικαιοσύνη για τις απεργίες στον ΟΛΘ
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, μετά το χθεσινό ναυάγιο των συζητήσεων με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Μ", η πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ είναι αποφασισμένη να κινηθεί δικαστικά από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ώστε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: «Ο Μαυρίκος μου είχε πει ποιος θα τον φάει»
«Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε -γιατί δεν είμαστε ούτε αστυνομικοί ούτε λαγωνικά της Ασφάλειας- εάν ο Μαυρίκος έπεσε θύμα καλά οργανωμένης και με επιστημονικό-χειρουργικό τρόπο εγκληματικής ενέργειας, αλλά ο δημοσιογράφος και εκδότης της «Ακρόπολης» και της εφημερίδας «Εηικαιρότητα» είχε αμέτρητους εχθρούς, είχε ανοίξει πολλά μέτωπα, εκ των οποίων μερικά είχαν σχέση με τους τίτλους των εφημερίδων που είχε αποκτήσει στο παρελθόν, με τις επιταγές που έτρεχαν στις δουλειές που έκανε αλλά και με τα πρωτοσέλιδα που κατά καιρούς έβγαζε και είχαν σχέση με το επιχειρηματικό λόμπυ της χώρας», ισχυρίζεται η εφημερίδα, που επικαλείται συνάντηση μαζί του.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση σε μισθούς, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να καλλιεργήσει κλίμα εφησυχασμού, μιλώντας για «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση για τα Εργασιακά και παραπέμποντας για το φθινόπωρο τις όποιες αποφάσεις, η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

ΤΑ ΝΕΑ: «Οι Αγανακτισμένοι ξανάρχονται»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «εκρηκτική πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί η προγραμματισμένη διαδήλωση για την επόμενη Τετάρτη στην Πλατεία Συντάγματος, μετά τις προβληματικές – αν όχι ακραία αντιδημοκρατικές – δηλώσεις του υπουργού Παιδείας».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μπαίνουν ράγες στη Βόρειο Ελλάδα με το νέο ΕΣΠΑ
Όπως γράφει η εφημερίδα “τη μεγάλη έμφαση που δίδει η κυβέρνηση στα έργα υποδομών μεταφορών –ιδίως σιδηροδρομικών- στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 επισήμανε χθες, από τη Θεσσαλονίκη, η γενική γραμματέας ΥΠΥΜΕΔΙ, Πέτη Πέρκα, ενώ προανήγγειλε την «εκπόνηση ολιστικού master plan για τις μεταφορές, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων»”.

ESPRESSO: Τον έκαψαν ζωντανό;
“«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΑΑΣ. το πολυτελές τζιπ που τυλίχτηκε στις φλόγες χθες το μεσημέρι στην Αττική Οδό, με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος, ένας από τους κατηγορουμένους για το κύκλωμα των δημοσιογράφων-εκβιαστών, για το οποίο εκκρεμεί τακτική δικάσιμος”, γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Κίνημα κατσαρόλας ετοιμάζει ο Μητσοτάκης»
Η εφημερίδα γράφει ότι «μέχρι τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι χρεοκοπημένοι νταβατζήδες και όλο το παλιό πολιτικό σύστημα τάιζαν τον κόσμο με το παραμύθι της δήθεν Αριστερής παρένθεσης προεξοφλούσαν ναυάγιο της διαπραγμάτευσης, εκλογές και οικουμενική».

STAR PRESS: Ποιος ήθελε νεκρό τον Μαυρίκο;
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «οι Αρχές, με τη βοήθεια ειδικών μηχανικών, καλούνται να διερευνήσουν αν η φωτιά ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς ή προέκυψε λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος. Μήπως είχε τοποθετηθεί κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός στο τζιπ του εκδότη, είχε γίνει κάποια δολιοφθορά ή υπήρχε διαρροή βενζίνης;»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Με το σταγονόμετρο τα κεφάλαια στις μμε»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «περίπου το 30% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το 13% των μμε στην Ιρλανδία, την Ιταλία και τις Κάτω Χώρες θεωρούν ως το πλέον σημαντικό πρόβλημά τους την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, σε σύγκριση με περίπου 7% των μμε στην Αυστρία, τη Φινλανδία και τη Γερμανία».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Φόβοι για έμφραγμα στο Taxisnet»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αγωνία στο υπουργείο Οικονομικών. Προειδοποίηση από Τρ. Αλεξιάδη ότι δεν θα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις. Η μαζική υποβολή την τελευταία στιγμή θα δοκιμάσει τις αντοχές του Taxis. Απομένουν περισσότεροι από 3,5 εκατ. πολίτες να υποβάλουν τις δηλώσεις».