Ένας 34χρονος ιερέας σε ναό της περιοχής της Καβάλας είναι ο δράστης υπεξαίρεσης ιερών εικόνων, λειψάνων Αγίων και πλήθους εκκλησιαστικών αντικειμένων από δύο εκκλησίες του νομού Καβάλας και μια μονή στο νομό Ιωαννίνων. 


Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, υπεξαίρεση και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο 34χρονος ιερέας, το παραπάνω χρονικό διάστημα, έκλεψε 15 ξύλινες εικόνες Αγίων, αποτμήματα λειψάνων Αγίων, Ιερό Ευαγγέλιο και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων!

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο σπίτια του 34χρονου και μία αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα κλεμμένα αντικείμενα, καθώς επίσης άλλο ένα Ιερό Ευαγγέλιο, ξύλινη εικόνα και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους δικαιούχους του, ενώ το Ιερό Ευαγγέλιο, έξι ξύλινες εικόνες Αγίων και 13 εκκλησιαστικά αντικείμενα, απεστάλησαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.