Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο υπουργός Εργασίας ξέχασε να ορίσει ως αργία τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος για τα εμπορικά καταστήματα!


Παλαιότερα την ευθύνη για τις αργίες είχε η αιρετή περιφέρεια. Όμως, μετά την εφαρμογή του νόμου 3996/2011 ορίζεται ρητά ότι η αρμοδιότητα καθορισμού αργιών αφαιρείται από την αιρετή Περιφέρεια και αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργού Εργασίας.

Περιφέρεια και Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, όταν είδαν ότι οι μέρες περνούσαν και ανακοίνωση δεν υπήρχε, απευθύνθηκαν επανειλημμένα επί σειρά ημερών στα υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικών, ζητώντας να οριστεί ως αργία η ημέρα του Αγίου Πνεύματος για τη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση των υπουργείων στο παραπάνω κοινό αίτημα.

Και τώρα τι γίνεται; Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, "με βάση την με αρ.πρωτ. Γ/ΕΞ/5485-1/17-6-2016 υπηρεσιακή απάντηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ερώτημα που έθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η υπ’αριθμ. 22/19777/10-05-2002 Απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης δεν έχει ανακληθεί. Η συγκεκριμένη απόφαση ορίζει ότι η γιορτή του Αγίου Πνεύματος είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης".

Ως εκ τούτου, ο ΕΣΘ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι "τη Δευτέρα 20/6/2016 τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης είναι υποχρεωτικά ΚΛΕΙΣΤΑ"!