Με δυο νίκες η Ιταλία εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στους "16" της επόμενης φάσης του Euro και, πλέον, αναζητά ένα καλό αποτέλεσμα στο τελευταίο παιχνίδι με τους Ιρλανδούς για να είναι πρώτη στον όμιλό της.

Οι Ιταλοί αποδείχτηκαν παλιό καλό κρασί. Τι κι αν τα ΄χουν τα χρονάκια τους; Ξέρουν και... δέκα κιλά μπάλα ο καθένας και, κυρίως, ξέρουν πώς να παίρνουν αυτό που θέλουν μέσα από το γήπεδο.

Στο παιχνίδι με τη Σουηδία που έληξε πριν λίγο ήθελαν πρώτα το "μηδέν" στην άμυνα. Έριξαν άμυνες με βοήθειες στον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς και... ξεμπέρδεψαν με αυτό.

Το άλλο που ήθελαν ήταν... μισό μηδέν στην επίθεση. Πήραν τη νίκη με γκολ στο 88', με προσπάθεια του Έντερ έξω από την περιοχή, που έψαξε το σουτ, είδε τον προσωπικό του αντίπαλο Αντρέας Γκράνκβιστ να γλιστράει, έπιασε το βολέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Σουηδίας... Πλέον, βλέπουν την επόμενη φάση και, με την πείρα που έχουν, είναι σίγουρο ότι θα διαλέξουν κι αντίπαλο...

Οι Σουηδοί ζήτησαν πέναλτι στο 90+2'. Τράβηγμα όντως υπάρχει, στην αρχή της φάσης, όμως ο Όλσον κρατιέται όρθιος και πέφτει αφού ο αντίπαλός του τον έχει αφήσει κι έχει βάλει πόδι για να διώξει τη μπάλα.