«Δεν είμαστε κολλημένοι με την εξουσία, είμαστε προσηλωμένοι στην εντολή των πολιτών να απαλλαγούμε από το παλιό και τη διαπλοκή», δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.


Σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απαντά σε όσους κατηγορούν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως κάνουν οτιδήποτε για να παραμείνουν στην εξουσία τους ότι εκείνοι είναι «λάτρεις της εξουσίας», «οπαδοί της οικογενειοκρατίας» και «επαγγελματίες πολιτικοί».

Ο κ. Φάμελλος σημειώνει ότι η κυβέρνηση προωθεί ριζοσπαστικές τομές διαφάνειας στο δημόσιο βίο και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο τονίζει ότι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με βάση την απλή αναλογική, έρχεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες και της κοινωνίας και της Πολιτείας, ενώ δεν θεωρεί ζήτημα προτεραιότητας τη συζήτηση για το αν θα πρέπει να εκλέγεται άμεσα από τον λαό ή όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «ως συνήθως βιάστηκε να αντιδράσει και να τοποθετηθεί κατά της απλής αναλογικής», διότι «φαίνεται, του προκαλεί δυσφορία η επιστροφή της δικαιοσύνης και της ισονομίας και στα ζητήματα της εκπροσώπησης και των αποφάσεων».