Το μετάλλιο Α΄ Τάξεως «Χρυσούς Αλέξανδρος» απένειμε,  στον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. ο πρόεδρος του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης.


Στην τελετή απονομής της ύψιστης τιμητικής διάκρισης του ιδρύματος, που έγινε στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη, παρευρέθηκαν, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Παναγιώτης Τζιώνας και αντιπροσωπεία του Ιδρύματος.  

Ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙ-Θ τόνισε ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή στιγμή για το Ίδρυμα καθώς ο  κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης "είναι μία από τις πλέον εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας η πολιτική αντίληψη του οποίου, μπροστά από την εποχή της διακατέχεται από σεβασμό στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα, εμπιστοσύνη στην ατομική πρωτοβουλία, σταθερό προσανατολισμό προς την Ευρώπη και συμμετοχή στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Με την ενεργό παρουσία του, τις παρεμβάσεις του, με την πείρα και το πολιτικό του αισθητήριο συνεχίζει και σήμερα την πολύτιμη προσφορά του στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου".

Ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εξέφρασε τη συγκίνηση του και ευχαρίστησε για την απονομή της τιμητικής διάκρισης. "Εκείνο που χαρακτήρισε την πολιτική μου δραστηριότητα ήταν το πάθος της συμμετοχής. Θεωρώ, ότι εμείς οι πολιτικοί, αυτό οφείλουμε στο λαό που υπηρετούμε. Με την αδιάλειπτη ενεργό συμμετοχή μας στα κοινά, να συμβάλλουμε στην υλοποίηση ενός οράματος, με ρεαλισμό, αλλά πάντοτε στη βάση κάποιων απαραβίαστων αρχών σε όφελος του λαού", δήλωσε.