Νέες αιτήσεις για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών ο Όμιλος Μαρινόπουλος ζητώντας την υπαγωγή σχεδόν όλου του τμήματος λιανικού εμπορίου τροφίμων
του Ομίλου Μαρινόπουλου, δηλαδή πέραν των σούπερ μάρκετ και ακόμα τριών συνδεδεμένων εταιριών.


Οι εταιρίες είναι οι:

1. Αφοι Μαρινόπουλοι Συμμετοχική ΑΕ. Πρόκειται ουσιαστικά για την «μητρική εταιρία’ του Ομίλου , η οποία ασκεί διοίκησης επί του ομίλου , δανείζεται και δανείζει για τις ανάγκες του Ομίλου και επί της ουσίας διαχειρίζεται τα οικονομικά.

2. Express m ΑΕ. Πρόκειται για 160 καταστήματα (20 σούπερ μάρκετ και 139 express stores) σε όλη την Ελλάδα με συνολικές υποχρεώσεις 275 εκατομμύρια.

3. ΞΥΝΟΣ ΑΕ. Πρόκειται για 19 μικρά σουπερ Μάρκετ τα οποία είχε εξαγοράσει πριν από 10 χρόνια η Μαρινόπουλος. Τα καταστήματα βρίσκονται στην Αθήνα και την Ηπειρο. Οι συνολικές υποχρεώσεις φτάσουν τα 19,6 εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη, όπως και στην περίπτωση των σούπερ μάρκετ το δικαστήριο έδωσε προσωρινή δικαστική προστασία μέχρι και την 1η Ιουλίου που θα συζητηθούν όλες (και οι τέσσερις) αιτήσεις για την λήψη ή όχι προσωρινής διαταγής μέχρι την συζήτηση των κύριων αιτήσεων για υπαγωγή στο άρθρο 99. 

Για τα σουπερ μάρκετ η κύρια αίτηση θα συζητηθεί στις 16 Νοεμβρίου ενώ οι υπόλοιπες 3 στις 21 Σεπτεμβρίου. Εκτιμάται πάντως πως θα συνδικαστούν όλες τον Σεπτέμβριο.