Ορισμένοι χρήστες του Google ίσως να παρατήρησαν κάτι διαφορετικό στα εμφανιζόμενα αποτελέσματα αναζήτησης, καθώς πλέον δεν εμφανίζονται με το γνώριμο μπλε χρώμα της Google, αλλά με μαύρο.

Ο γίγαντας της Silicon Valley φαίνεται να κάνει, προς απογοήτευση πολλών χρηστών, κάποιες δοκιμές-"A/B testing" για την εμφάνιση των συνδέσμων μιας αναζήτησης σε μαύρο χρώμα. Στη δοκιμή αντικαθιστά τους παραδοσιακά μπλε τίτλους συνδέσμων αναζήτησης με μαύρους. Η διευθύνσεις συνδέσμων και το σώμα του κειμένου παραμένουν αμετάβλητες, με πράσινο και μαύρο αντίστοιχα.

Η Google δίνει μεγάλη σημασία στα ακριβή χρώματα που χρησιμοποιεί στις υπηρεσίες της - και για καλό λόγο μάλιστα. Πριν από μερικά χρόνια με "Α/Β testing" σχετικά με τις διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε - με το παρατσούκλι "50 αποχρώσεις του μπλε" - η εταιρία κατάφερε να κερδίσει επιπλέον 200 εκατομμύρια δολάρια. Σε μια πιο πρόσφατη δοκιμή πέρυσι, η εταιρία πέρασε μήνες προτού αντικαταστήσει την πλοήγηση στην σελίδα αναζήτησης από κόκκινο χρώμα σε μπλε.

Εκτός από τους κόκκινους συνδέσμους που εμφανίζονται στην Κίνα και τις διαφορετικές αποχρώσεις του χαρακτηριστικού της μπλε, η εταιρία δεν έχει χρησιμοποιήσει άλλα χρώματα για τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η εταιρία είναι "πάντα" δοκιμάζει μικρές αλλαγές στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης. Με την ευκαιρία αυτή, η Google παραδέχεται, «Δεν είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι το μαύρο είναι το νέο μπλε».

Η Google δεν είναι η μόνη μεγάλη εταιρία τεχνολογίας που κάνει "A/B tessting" μέσω των χρηστών του. Το Netflix παραδέχθηκε πρόσφατα ότι δοκιμάζει έξι διαφορετικές εικόνες για πολλούς τίτλους τηλεοπτικών προγραμμάτων και κινηματογραφικών ταινιών και επιλέγει αυτήν που κλικάρουν οι περισσότεροι χρήστες.

Πηγή: telegraph