70000 ζευγάρια παπούτσια, απομιμήσεις γνωστών εταιριών, κατασχέθηκαν από τις τελωνειακές αρχές στο λιμάνι του Αμβούργου. Στα μέσα Απριλίου επιθεωρήθηκε ένα κοντέινερ, σύμφωνα με ενημέρωση του Γενικού Διευθυντή Τελωνείων Uwe Schröde,
στο οποίο βρέθηκαν κάποια υποτιθέμενα παπούτσια Nike αντί του αναμενόμενου περιεχομένου παπουτσιών χωρίς μάρκα (No-Name).

Το κοντέινερ σφραγίστηκε και παρέμεινε σταθμευμένο κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μια αποθήκη. Την επόμενη μέρα οι υπάλληλοι του τελωνείου διαπίστωσαν ότι από το φορτίο είχαν εξαφανιστεί τα πλαστά ζευγάρια Nike. Μια σχετικά γνωστή εταιρία που βρίσκεται στο λιμάνι κίνησε τις υποψίες των αρμοδίων σχετικά με την εξαφάνιση των παπουτσιών.

Σε έρευνα που έγινε στους χώρους της εταιρίας, οι τελωνειακοί βρήκαν όχι μόνο τα παπούτσια που έλειπαν αλλά πολλά περισσότερα, περίπου 70000 ζευγάρια συνολικά. Η εταιρία Nike επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για πλαστά προϊόντα. Είχαν εισαχθεί από την Κίνα και προορίζονται για τη Ρωσία.

«Πιστεύουμε ότι στην πραγματικότητα προορίζονταν για την ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε εκπρόσωπος των τελωνειακών αρχών. Η οικονομική ζημιά που εμποδίστηκε ανέρχεται στα επτά εκατομμύρια ευρώ. Όλα τα πλαστά ζευγάρια παπουτσιών θα τεμαχιστούν και θα καούν.

Πηγή: n-tv.de, dpa