Στην επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών MS 804 που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο, συμμετέχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.


Ειδικότερα, στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, συμμετέχουν ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος.

Η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον ίδιο σημείο, ενώ έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη ένα S-70 στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα.

Επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων

Στο αεροσκάφος επιβαίνουν 56 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος, ενώ μεταξύ των επιβατών βρίσκονται ένα παιδί και δύο βρέφη. Οι εθνικότητες των επιβατών είναι: 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, ένας Βρετανός, ένας Βέλγος, δύο Ιρακινοί, ένας Σαουδάραβας, ένας υπήκοος Κουβέιτ, ένας Σουδανέζος, ένας υπήκοος Τσαντ, ένας Πορτογάλος, ένας Αλγερινός και ένας Καναδός.

Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, ο πιλότος έχει στο ενεργητικό του 6.275 ώρες πτήσεις και ο συγκυβερνήτης 2.766 ώρες πτήσης. Το αεροπλάνο είχε κατασκευαστεί το 2003.

Εκτιμούν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο, εκτιμούν ότι το αεροσκάφος Α320 έχει συντριβεί στη θάλασσα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ahram» της Αιγύπτου, ο πιλότος δεν έκανε κάποια κλήση έκτακτης ανάγκης, πριν την εξαφάνιση του αεροσκάφους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους έγινε 10 λεπτά πριν την εξαφάνισή του από τα ραντάρ.

Αξιωματούχος των αιγυπτιακών αερογραμμών δήλωσε νωρίτερα πως το αεροσκάφος βρισκόταν 16 χιλιόμετρα εντός του εθνικού εναέριου χώρου της Αιγύπτου, όταν το στίγμα του εξαφανίστηκε. Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου συγκεντρώνει στοιχεία για την τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους.