Τα οικονομικά κερδίζουν -και σήμερα, κατά πλειοψηφία- τη... μάχη των πρωτοσέλιδων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ:  Βρόμικο σχέδιο της Τουρκίας στη Θράκη
«Εκτός από τις καθημερινές τουρκικές παραβιάσεις από αέρος και θάλασσας, οι Τούρκοι πλέον βάζουν στόχο και τη Θράκη, καθώς με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών τηε Τουρκίας επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της Ελλάδας, την οποία κατηγορεί για μη σεβασμό των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων στην περιοχή», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Στην πυρά 13ος και 14ος στον ιδιωτικό τομέα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «στην «πυρά» μπαίνουν ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή τα «δώρα» Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας! Μισθούς Ινδίας ζητάει τώρα ο πρόεδρος του  ΣΕΒ  Θεόδ. Φέσσας».

ΕΘΝΟΣ: «Ανατροπές σε 9 μέτωπα»
Η εφημερίδα σημειώνει: «μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση στη Βουλή για να κλείσει η αξιολόγηση. Έρχονται αυξήσεις στον  ΕΝΦΙΑ,  αυξομειώσεις στους έμμεσους φόρους, επιβολή νέων τελών και νέο πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι Γερμανοί έσφαξαν τους Πόντιους, όπως τώρα ξεκληρίζουν τους Έλληνες
Η εφημερίδα γράφει ότι «είναι πια περισσότερο από απαραίτητο, να λειτουργούσαν στα σωματεία «άλλης» αποστολής, εργαστήρια μελέτης της Ιστορίας και όσον αφορά τους προσφυγογενείς, η απόσταση του χρόνου επιβάλλει να σκεφτούν, υπό άλλο πρίσμα όσα συνέβησαν στο χώρο της καθ’ ημάς Ανατολής, με οδηγό την επισήμανση του Γάλλου ακαδημαϊκού και ιστορικού, Εδουάρδου Ντριώ, ότι «ο πόλεμος στην Μικρά Ασία δεν ήταν της Ελλάδος, ήταν ο πόλεμος του Βενιζέλου»... Πόλεμος όχι για να μεγαλώσει η Ελλάδα, αλλά για να δημιουργηθούν οι αφορμές να χάσει για πάντα τις από καταβολής κόσμου προγονικές εστίες. Όπερ και εγένετο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νέα βόμβα εξαφανίζει το ΕΚΑΣ»
Η εφημερίδα γράφει ότι «το υπ. Εργασίας μειώνει το όριο του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος από τις 15.380 ευρώ στις 11.000 ευρώ κόβοντας το βοήθημα από χιλιάδες δικαιούχους. Ζευγάρια συνταξιούχων με μηνιαίες αποδοχές άνω των 459 ευρώ έκαστος χάνουν το ΕΚΑΣ και θα επιστρέψουν το επίδομα των τελευταίων 6 μηνών».

ΕΣΤΙΑ: «Η Τουρκία θέτει ζήτημα Θράκης»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «λίγες μόλις ημέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, επισήμως και η Άγκυρα ευθυγραμμίζεται μαζί του».

Η ΑΥΓΗ: «2 δισ. ευρώ για υποδομές και επιχειρηματικότητα»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «ισχυρή ώθηση στην οικονομία αναμένεται να δώσουν προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ που ενεργοποιούνται εντός του 2016 από το  ΕΣΠΑ,  όπως ανακοίνωσε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Καθυστερήσεις παίζει ο Σόιμπλε»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο Γερμανός υπ. Οικονομικών ομολογεί πως ο λόγος που δεν αποδέχεται την πρόταση του  ΔΝΤ  για να αρχίσει τώρα η συζήτηση για το χρέος, είναι οι γερμανικές εκλογές του 2017. Σε επιστολή του «υπόσχεται» ότι αμέσως μετά θα τεθεί το ζήτημα χωρίς να χρειαστούν αποφάσεις της ολομέλειας, αλλά μόνο της αρμόδιας επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Καταιγισμός φόρων και «κόφτης» έως το 2019»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «φόρους 1,84 δισ. ευρώ περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στη Βουλή. Σύμφωνα με τις διατάξεις αυξάνονται ο  ΦΠΑ  από το 23% στο 24%, τα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων, οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στην αμόλυβδη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, στην μπίρα, καθώς και στα καπνικά προϊόντα».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στον εισαγγελέα για το χάος στην Ειδομένη
Όπως τονίζει η εφημερίδα, «στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης μεταβαίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζίτζικώστας, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για αξιόποινες πράξεις που διαπράττονται στον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης. Στην αναφορά-καταγγελία που θα καταθέσει κατά παντός υπευθύνου θέτει κυρίως τα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια και υγεία, καθώς και τον επί δίμηνο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Ελλάδας - ΠΓΔΜ».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Ιδού ο ταγματασφαλίτης του Τσίπρα
Η εφημερίδα, αναφερόμενη στον γνωστό ηθοποιό με τηλεοπτική εκπομπή, ισχυρίζεται: «Άπλωσε ένα χαρτόνι και προσπάθησε να τυφλώσει τον κόσμο ως άλλος Γκαίμπελς ότι το μνημόνιο του Σαμαρά και του Τζέφρι ήταν χειρότερο από αυτό του «αγαπητικού» του, του Αλέξη! Μιλάμε για μεγάλο «έρωτα» που θεριεύει. Κάπου βέβαια(εκεί ανάμεσα)θα πρέπει να υπάρχει και το προσωπικό συμφέρον».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κρίκος στα αντιλαϊκά μέτρα δίχως τέλος»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «κατατέθηκε, αργά χτες το βράδυ, το νέο αντιλαϊκό πακέτο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ορυμαγδό από φόρους, με παρεμβάσεις που αφορούν την απελευθέρωση των «κόκκινων» δανείων, τη συγκρότηση και λειτουργία του υπερ-ταμείου για τις ιδιωτικοποιήσεις και μια σειρά από άλλα «προαπαιτούμενα» μέτρα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Παράξενες συμφωνίες ονειρεύεται ο ΣΕΒ»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση- προτροπή του ΣΕΒ να ψηφιστούν τα νέα μέτρα από ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ως δείγμα μιας νέας συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών κομμάτων που θα οδηγήσει σε πιστή εφαρμογή του Μνημονίου».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Ζήσε μαύρε μου… να φας τον Οκτώβρη»
Η εφημερίδα γράφει ότι «με πολλές εκκρεμότητες, όπως όλα δείχνουν θα κλείσει η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου. Ήδη ο Ντάισελμπλουμ χαμήλωσε τις προσδοκίες για μια συνολική λύση για το χρέος».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: STOP στο Brain Drain με συμμαχία φορέων της πόλης
Όπως τονίζει η εφημερίδα, «τη συνεργασία τους, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του ρεύματος μετανάστευσης κυρίως των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό (brain drain) ανακοίνωσαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΠΒΕ)».

ESPRESSO: Σκάνε βόμβες για την κόκα στα μεγάλα σαλόνια
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Έτοιμος να σπάσει τη σιωπή του ενώπιον των δικαστικών Αρχών είναι ο Σταύρος Περουκίδης, που είχε το Li-Li Shu bar restaurant στο Κολωνάκι και ο οποίος καταζητείται για το κύκλωμα της κόκας στα μεγάλα σαλόνια! Τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν γίνει συλλήψεις για τη ν υπόθεση για την οποία σκάνε πλέον νέες «βόμβες» και ο 52χρανος επιχειρηματίας φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι είχε ρόλο-κλειδί».

KONTRA NEWS: «Οι Ελβετοί καρφώνουν τους Έλληνες φοροφυγάδες»
Η εφημερίδα γράφει ότι «οι ελβετικές τράπεζες, υπό την πίεση των Αμερικανών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθειά τους να αποφύγουν ποινικές εμπλοκές και πρόστιμα δισεκατομμυρίων άρχισαν να… ξεφορτώνονται τους μαύρους λογαριασμούς από μίζες και φοροδιαφυγή, δίνοντας μαζικά πλέον στοιχεία στις δικαστικές αρχές».

STAR PRESS: Απειλές και κατάρες στις φίλες του Παντελή
Όπως πολλάκις έχουμε δημοσιεύσει, δεν δίνουμε, πλέον, λεπτομέρειες για πρωτοσέλιδα ή δημοσιεύματα που έχουν να κάνουν με το τροχαίο στο οποίο σκοτώθηκε ο γνωστός τραγουδιστής.

VOICE: «Ο Μπάμπης τώρα δικαιώνεται»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η αλλαγή πλεύσης του συγκροτήματος Αλαφούζου και μια περίεργη συνάντηση. Δεύτερη μαγκιά Αλαφούζου». Κάνει λόγο για το πρόσφατο δημοσίευμα - άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου, στο οποίο αναφέρεται σε κατόρθωμα του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά τη συμφωνία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Με «τσουνάμι» μέτρων και κόφτη το νομοσχέδιο»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με τον αυτόματο κόφτη» αλλά και με ένα βαρύ εμπροσθοβαρές πακέτο έμμεσων φόρων, κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της α’ αξιολόγησης».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Επώδυνο πακέτο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «όλα τα μέτρα που καλείται να ψηφίσει η Βουλή την Κυριακή, λίγο πριν από το κρίσιμο Eurogroup.  Κύμα ανατιμήσεων φέρνουν οι νέοι φόροι. ΕΝΦΙΑ «φωτιά» για χιλιάδες ιδιοκτήτες. Νέο υπερ-ταμείο με «προίκα» μαμούθ. Αυτόματες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις».