«Την οικουμενική την εμποδίζουν 6 θερμοκέφαλοι στη Ν.Δ. που λένε του Μητσοτάκη "άφησέ τους να καταρρεύσουν" και άλλοι 6 θερμοκέφαλοι που λένε στον Τσίπρα "60 χρόνια κάναμε να έρθουμε στην εξουσία».


Αυτό υποστήριξε στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Εγκληματείτε αν δώσετε ψήφο σήμερα», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Αν θεωρείτε ανώτερο τη δόση από το υποθηκευτεί όλη η δημόσια περιουσία, ψηφίστε το. Είναι θέμα συνείδησης κάθε βουλευτή».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε ως πληροφορία του ότι «τον "κόφτη" και το υπερταμείο το συνέταξαν το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι και η Ελλάδα δεν άλλαξε ούτε ένα νι ούτε ένα σίγμα».

Επίσης σχολίασε την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας: «Χάρηκα που λύθηκε το πρόβλημα της Ελλάδος από τον κ. Μητσοτάκη. Θα πετύχει 2% πλεόνασμα συν 4% ανάπτυξη, οπότε ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Ο κ. Λεβέντης απάντησε και στο ΚΚΕ που χαρακτήρισε την Ένωση Κεντρώων ως μνημονιακό κόμμα. «Να τους ενημερώσω ότι η Ένωση Κεντρώων δεν είναι μνημονιακό κόμμα και πρεσβεύει την άποψη ότι αν είχαμε κόψει τις παθογένειες από το 2009 θα είχαμε προλάβει το κακό, όπως η Ιταλία και η Ισπανία που δεν μπήκαν σε μνημόνια. Το έγκλημα το έκανε ο Κώστας Καραμανλής που έκανε εκλογές για να δραπετεύσει και να σκάσει η βόμβα στα χέρια του Γ. Παπανδρέου», είπε και συνέχισε: «Η άποψή μας είναι και τώρα αν κάνουμε μεταρρυθμίσεις θα αποκτήσουμε αξιοπιστία. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα το αντιμετωπίσει μία άλλη Βουλή και μία άλλη κυβέρνηση».