Τους κωδικούς από τους οποίους θα πληρωθούν την μισθολογική ωρίμανση οι ένστολοι του υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.


Τα 27,3 εκατ. ευρώ του 2017 και τα 27,3 εκατ. ευρώ του 2018 θα εξασφαλιστούν από τον κωδικό 6900 του υπουργείου Άμυνας που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα που δεν συνεχίζονται για διάφορους λόγους, από εκποιήσεις άχρηστων υλικών και από τις αποζημιώσεις που δίνουν εταιρείες που εμπλέκονται στα εξοπλιστικά προγράμματα, ανακοίνωσε ο Π. Καμμένος επισημαίνοντας ότι η αρχική τροπολογία «διέλυε σώματα που στηρίζουν το κράτος». Όμως συνέχισε «σ’ αυτό το Κοινοβούλιο λειτουργεί η δημοκρατία» και «μετά από σκληρή διαβούλευση και παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών» προστέθηκε η νέα διατύπωση.

«Στο μάθημα "Πρωτογενές Πλεόνασμα", κύριε Μητσοτάκη, οφείλω να σας αναγνωρίζω ότι αφήσατε μετεξεταστέο τον κύριο Σαμαρά», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με αφορμή την θέση του προέδρου της ΝΔ για πλεόνασμα 2%, η οποία, όπως είπε, «είναι η αντίθετη θέση από εκείνη του Σαμαρά που είχε δεσμευθεί για 4,5%».

«Θέλω να θυμίσω στην αντιπολίτευση ότι λίγο βορειότερα από τη Βενεζουέλα υπάρχει μία άλλη χώρα που λέγεται Παναμάς», είπε ο Π. Καμμένος λέγοντας ότι η ΝΔ υπό τον Κ. Μητσοτάκη «δεν έχει κανένα λόγο να καλύπτει» τον Στ. Παπασταύρου και τον Σάφα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «λόγω του Ε. Βενιζέλου».