Το νέο ταμείο, που αντικαθιστά τον ΤΑΙΠΕΔ και ξεπουλά ό,τι υπάρχει, για 99 χρόνια, επιλέγεται ως πρώτο θέμα από τις περισσότερες εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Φόβος και τρόμος στην Ευρώπη από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα
Η εφημερίδα τονίζει: «Η τραγωδία του Airbus Α320 της EgyptAir που αγνοείται ακόμη, σπέρνει τον τρόμο σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο που δείχνει ανίκανη να αντιμετωπίσει τους ισλαμοφασίστες του ISIS».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σχέδιο εθνοκτονίας»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «στα σύνορα της προδοσίας το Κατοχικό Ταμείο από ξένη διοίκηση! Τα «ασημικά» στους δανειστές για 99 χρόνια. Διπλάσιο χαράτσι για πάνω από 200.000! Συμφορά για οικόπεδα, ξενοδοχεία και ξενοίκιαστα. Καταιγίδα έμμεσων φόρων σε συνδρομητική, καύσιμα, τσιγάρα, μπίρα, σταθερή τηλεφωνία».

ΕΘΝΟΣ: «Ο λογαριασμός για τον φετινό ΕΝΦΙΑ»
Η εφημερίδα σημειώνει: «ίδιος ή λιγότερος φόρος για 6 εκατ. ιδιοκτήτες. Επιβαρύνσεις για 600.000. Η νέα κλίμακα και οι συντελεστές για τον συμπληρωματικό φόρο. Οι αναλυτικές προβλέψεις του νομοσχεδίου για τη φορολογία ακινήτων. Τα «ψιλά γράμματα» για τους έμμεσους φόρους».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ντούγκιν: Προς εκπλήρωση οι προφητείες του Αγίου Παϊσίου και Πατροκοσμά
«Ο Ρώσος καθηγητής, μετά το διπλωματικό επεισόδιο που πήγε να προκληθεί μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας όταν οι αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης μπλόκαραν την είσοδό του στην Ελλάδα, παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ρωσικό δίκτυο tsargrad.tv. Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν προχώρησε σε πολύ ενδιαφέρουσες για τον Ελληνισμό δηλώσεις, που καταδεικνύουν και τον λόγο για τον οποίο θέλει να πάει στο Άγιο Όρος, προετοιμάζοντας την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Β. Πούτιν, την οποία κάποιοι "μπολσεβίκοι" σε αγαστή συνεργασία με τους διεθνείς τοκογλύφους έχουν λυσσάξει να τη ματαιώσουν», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οδοστρωτήρας φόρων συνθλίβει τη χώρα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «χαράτσια σε τηλεφωνία, καφέ, τσιγάρα, μπίρες. Ακριβαίνουν τα ΙΧ, βενζίνη και πετρέλαιο. Όλη η δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για 99 χρόνια. «Ναι σε όλα» από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έγιναν ξαφνικά νεοφιλελεύθεροι».

ΕΣΤΙΑ: «Απώλεια κυριαρχίας για 99 χρόνια»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε μια πενταετία, το 2021, η Ελλάς θα συμπληρώσει δύο αιώνες από την απαρχή της εθνικοαπελευθερωτικής της επαναστάσεως. Την ερχόμενη Δευτέρα, με την ψήφο της αριστεροδεξιάς συμπράξεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι Έλληνες θα έχουν απολέσει το σύνολο της δημόσιας και εθνικής περιουσίας μέχρι το 2115».

Η ΑΥΓΗ: «Σφυρίζει ο Σαμαράς χορεύει ο Μητσοτάκης»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «στο «όχι σε όλα» και, ουσιαστικά στο αίτημα για προσφυγή στις κάλπες επανήλθε η ηγεσία της  ΝΔ  αμέσως μετά τη συνολική απόρριψη της συμφωνίας, με τους δανειστές εκ μέρους του Αντ. Σαμαρά, αλλά και την παρέμβαση της εφημερίδας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Συγχωροχάρτι στα καρτέλ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «μείζον πολιτικό ζήτημα προκαλεί η ρύθμιση γενικής αμνηστίας που προωθεί η κυβέρνηση για τα ποινικά αδικήματα περί ανταγωνισμού, αλλά και για κάθε άλλο «συρρέον» οικονομικό έγκλημα. Η προωθούμενη εξάλειψη των αδικημάτων συνδέονται με την εξόφληση προστίμων και έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για τους μεγαλοκατασκευαστές».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Βαρύς ο λογαριασμός της αυταπάτης»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «βαρύ λογαριασμό στέλνει σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων η κυβέρνηση. Με την επιβολή συμπληρωματικού φόρου για ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ (αντί 300.000 ευρώ), με τη συμπερίληψη και των αγροτεμαχίων στον υπολογισμού του συμπληρωματικού φόρου και με την αύξηση των συντελεστών  ΕΝΦΙΑ  για τα οικόπεδα».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πώς μας τυλίγουν σε 7.500 κόλλες χαρτί
Η εφημερίδα τονίζει: «Πρόσθετους φόρους 1,84 δισ. ευρώ έως το 2018 προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που συζητείται από χθες στη Βουλή. Το μεγαλύτερο μέρος των φόρων προβλέπεται ότι θα εισπραχθεί το 2017 και οι υπόλοιποι θα κατανεμηθούν στο τρέχον έτος και στο 2018. Άμεσα αυξάνονται ο βασικός συντελεστής ΦΠΑ από το 23% στο 24% και τον Οκτώβριο ο ειδικός φόρος πετρελαίου θέρμανσης».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Επικηρυγμένοι φονιάδες του λαού
Η εφημερίδα παρουσιάζει «τα δύο τσιράκια της τρόικας με το τσεκούρι και τον κόφτη, που τεμαχίζουν μισθούς, συντάξεις και τη ζωή μας», όπως ισχυρίζεται.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στο λαό»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, που κατέθεσε στη Βουλή και επιδιώκει να ψηφίσει- ως συνήθως- με διαδικασίες εξπρές, κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στο λαό και συνεχίζει το ρεσιτάλ υποκρισίας, υποσχόμενη καλύτερες μέρες, με τα δικαιώματα και το εισόδημα του λαού ισοπεδωμένα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το κόκκινο χαράτσι-Διπλός ΕΝΦΙΑ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ο εξολοθρευτής φόρος επί των ακινήτων όχι μόνο δεν καταργήθηκε από την κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά έρχεται διπλός για μια μεγάλη κατηγορία ιδιοκτητών και απειλεί να αφανίσει μεσαίες ιδιοκτησίες»

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ενας θάνατος κάθε 3 δεύτερα από υπερμικρόβια έως το 2050
Σύμφωνα με την εφημερίδα, “τα «υπερμικρόβια» θα σκοτώνουν έναν άνθρωπο κάθε 3 δευτερόλεπτα το 2050, εάν η ανθρωπότητα δεν λάβει άμεσα έκτακτα μέτρα, σύμφωνα με νέα διεθνείς έκθεση και ειδικότερα οι κυβερνήσεις, οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι επιστήμονες.  Οι ερευνητές κάνουν έκκληση για μια «επανάσταση» στον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα αντιβιοτικά και μια μαζική εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού”.

ESPRESSO: Ψεύτης με περικεφαλαία
“Κοινός απατεώνας ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άλλοτε αθλητικός παράγοντας Απόστολος Τσιπίδης, που διαφήμιζε τον τίτλο του επικεφαλής ομίλου εταιριών για να «δαγκώνει» τις οικονομίες όσων πίστευαν το παραμύθι που τους σέρβιρε. Ο 43χρονος «Πινόκιο» έλεγε, μεταξύ άλλων, ότι τάχα απέρριψε πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει υπουργείο (!) κι ότι είχε «άκρες» στο ΔΝΤ, μέσω των οποίων γνώριζε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας καλύτερα και από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο”, γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Οι φατρίες τρώνε τον Μητσοτάκη»
Η εφημερίδα γράφει ότι «το πραξικόπημα της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, που εκφράζεται από τους Αντώνη Σαμαρά, Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε άτακτη υποχώρηση, στο ζήτημα των επίμαχων ψηφοφοριών για το νέο υπερταμείο για τα κόκκινα δάνεια».

STAR PRESS: Τα βίτσια του λάγνου πρέσβη
Η εφημερίδα αναφέρεται στον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φρανκλίν Γκονσάλες, ο οποίος φέρεται να έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά πέντε γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας την περίοδο 2012-2013.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κεραμίδα από τον ΕΝΦΙΑ»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ισχυρό «σεισμό» προκαλούν στην κτηματαγορά οι ανατροπές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο στον ΕΝΦΙΑ 2016, καθώς χιλιάδες ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων, λόγω της μείωσης του αφορολογήτου ορίου στις 200.000 ευρώ».