Διάφορα θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Από υποθέσεις κατασκοπείας, ως κόψιμο των εφάπαξ...


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Κωδικός Ενωμένη Δεξιά στα «συρτάρια» της Συγγρού
«Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν ότι υπάρχουν περιθώρια σύγκλησης τόσο με τη ΔΡΑΣΗ του Σκυλακάκη, όσο και με το κόμμα των Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου, ενώ αποκλείουν οποιαδήποτε σχέση με την Χρυσή Αυγή», γράφει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Εφάπαξ – Στο ταμείο από Ιούλιο με επιπλέον ψαλίδι έως 18%»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πρόσθετες περικοπές που μπορεί να κυμανθούν από 15,64% έως και 18,26% περιμένουν τους περίπου 15.000 ασφαλισμένους του Δημοσίου που υπέβαλαν αίτηση απονομής εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 έως την 31η Δεκεμβρίου 2013, το οποίο ακόμα δεν έχει απονεμηθεί».

ΕΘΝΟΣ: «Οι νέοι κανόνες για μετατάξεις-αποσπάσεις»
Η εφημερίδα σημειώνει: «δημόσιο: ενιαίο σύστημα κινητικότητας έρχεται μέσα στον Ιούνιο. Τι αλλάζει στις μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων και πώς θα αντιμετωπιστούν οι ανισορροπίες στην κατανομή του προσωπικού. Ποιοι θα έχουν δικαίωμα αίτησης. Τα μπόνους και οι υποχρεώσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μανιφέστο από τους Πανέλληνες του Μυστρά και εμφάνιση του βασιλιά.
Άνευ σχολίων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Βάσεις-έκπληξη τριών ταχυτήτων»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ανοδικές τάσεις λόγω βατών θεμάτων στις Νομικές, Ιατρικές και Πολυτεχνικές Σχολές που επιλέγουν οι αριστούχοι. Πτωτική πορεία σε Παιδαγωγικές, Οικονομικές Σχολές, αλλά και κενές θέσεις φέρνουν οι αλλαγές στα πεδία του μηχανογραφικού».

ΕΣΤΙΑ: «Ο καφές, ο Γκαίμπελς και ο Κατρούγκαλος»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «πλείστες είναι οι κατηγορίες που έχουν εκτοξευθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα ότι υιοθετεί τακτικές και προσιδιάζουν στον ηγέτη της ρωσικής επαναστάσεως. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί επιχειρήματα από την ναζιστική Γερμανία».

Η ΑΥΓΗ: «Οφσάιντ με τις off shore»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «κόκκινη γραμμή για την κοινωνία το ασυμβίβαστο μεταξύ πολιτικής ενασχόλησης και «εξωχώριας» οικονομικής δραστηριότητας σε φορολογικούς παραδείσους, έστω και «φορολογικά συνεργάσιμους» ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Σολομώντεια λύση»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ευρωπαίοι αξιωματούχοι παρενέβησαν στις διαβουλεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τα κλιμάκια των θεσμών προκειμένου να αρθούν οι έντονες διαφωνίες. Εκταμιεύεται η πρώτη δόση από τα 10,3 δισ. μετά το «κλείσιμο» των εκκρεμών ζητημάτων».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τώρα φαίνεται το κόστος capital controls, διαπραγμάτευσης»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και η αβεβαιότητα που κυριάρχησε το 2015 κατακρήμνισαν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και εξανέμισαν το όφελος από τη μείωση των μισθών τα προηγούμενα χρόνια».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στο εδώλιο για πλαστά πτυχία
Όπως τονίζει η εφημερίδα «από τον σαρωτικό έλεγχο και των ποινικών δικαστηρίων περνούν οι υποθέσεις πλαστογράφησης πτυχίων και πιστοποιητικών με στόχο την πρόσληψη στο δημόσιο. Στη Θεσσαλονίκη εισαγγελείς επεξεργάζονται δεκάδες υποθέσεις, ενώ για πρώτη φορά αστυνομικός, που είχε προσληφθεί ως συνοριοφύλακας, προτείνεται να δικαστεί για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος του δημοσίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών, που προβλέπει ποινή μέχρι και ισόβιας κάθειρξης».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Να κατέβει ο στρατός να αναστηθεί το γένος των Ελλήνων
«Για τη σημερινή παρακμή του πολιτικού και πολιτισμικού ελληνικού συστήματος έκανε λόγο ο καθηγητής αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ποιητής και συγγραφέας, αλλά και πολιτικός στοχαστής, Χρίστος Γούδης, από την τηλεοπτική εκπομπή «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», που προβλήθηκε την Κυριακή το βράδυ στις 11 από το makeleio.gr και τον τηλεοπτικό σταθμό Alert. Μάλιστα δεν δίστασε να «προβλέψει» ότι με την πολιτική που ακολουθείται θα έρθουμε αντιμέτωποι με στρατιωτικό καθεστώς ή με ένα νέο “Γουδί”», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Παίρνει σειρά η επίθεση τα Εργασιακά!»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «βαρέλι δίχως πάτο» είναι τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης για να επιτευχθεί ο στόχος της ανάκαμψης για το κεφάλαιο, καθώς μετά το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, σειρά παίρνουν τώρα τα Εργασιακά».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ανοιγοκλείνει η αξιολόγηση»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «παρά τα σκληρά μέτρα που η κυβέρνηση πέρασε από τη Βουλή και αρχίζουν ήδη να επιβαρύνουν τους πολίτες, η αξιολόγηση δεν θεωρείται ότι έχει κλείσει οριστικώς για να προχωρήσει η πληρωμή της δόσης».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Χτυπούν» την επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού
«Μια σημαντική ανακάλυψη ίσως βοηθήσει τους επιστήμονες να νικήσουν τον καρκίνο του μαστού μια και καλή, εφόσον ανακάλυψαν πώς η ασθένεια κρύβεται στα οστά για να γλυτώσει… από τη θεραπεία. Ο μεγάλος στόχος των επιστημόνων είναι να μειώσουν την πιθανότητα επανεμφάνισης της νόσου στο ελάχιστο», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

ESPRESSO: Όλα στη φόρα από το «βαθύ λαρύγγι» της ΕΥΠ
«Πρώτη φορά ένας άνθρωπος που κινούνταν επί δεκαετίες στον κόσμο της κατασκοπίας και, όπως υποστηρίζει, έδωσε «στο πιάτο» των Αρχών ελληνικές και διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις σπάει τη σιωπή του. Έναν μήνα μετά την απόπειρα δολοφονίας του, από την οποία γλίτωσε επειδή έχει «μάτια και στην πλάτη», ο υπερκατάσκοπος, που διεκδικεί με αγωγή 4.300.000 ευρώ από την ΕΥΠ, μιλά στην «Espresso» για τη διπλή ζωή του, που θυμίζει μυθιστόρημα», γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Φτάνουν πια οι εκβιασμοί των τοκογλύφων»
Η εφημερίδα γράφει ότι «εκβιαστές, ανάλγητοι, ανίκανοι, κατώτεροι των περιστάσεων και κυρίως εκτός τόπου και χρόνου οι τοκογλύφοι των Βρυξελλών, συνεχίζουν τα βασανιστήρια σε βάρος του λαού και της χώρας».

STAR PRESS: Ο δολοφόνος είναι από το περιβάλλον της
«Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των εγκληματολογιών εργαστηρίων για την ταυτοποίηση του 30χρονου που έκανε επιθέσει σε γυναίκες στο Μαρούσι, οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση για την αναζήτηση του δράστη», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ανησυχητικά μηνύματα εκπέμπει η οικονομία»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ανησυχητικά μηνύματα εκπέμπει η πραγματική οικονομία, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την προσδοκώμενη αποκατάσταση του κλίματος. Η Ελλάδα έχασε έξι θέσεις στην ανταγωνιστικότητα πέφτοντας στην 56η σε σύνολο 61 χωρών».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τρεις «κόφτες» στο εισόδημα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «1. Παρακράτηση φόρου. Νέες ανατροπές σε μισθούς-συντάξεις. 2. Έμμεση φορολογία. Ανατιμήσεις από τον ΦΠΑ 24%. 3. Ασφαλιστικό. Αύξηση εισφορών στο επικουρικό ταμείο. Ενεργοποιείται από αύριο το πρώτο κύμα ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων».