Τον Ασκό του Αιόλου άνοιξε, στη δημοτική παράταξη "Πρωτοβουλία" της διοίκησης Μπουτάρη, η παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Λάζαρου Ζαχαριάδη, από τη θέση
του προέδρου της Επιτροπής Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης Εργασιών της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων.


Στην επιστολή του, την οποία, με εντολή του προέδρου του σώματος, Παν. Αβραμόπουλου, ανέγνωσε ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δ. Κούβελας, υπάρχουν αιχμές για τη στάση της διοίκησης στο θέμα των διαγωνισμών στην Καθαριότητα. επισημαίνει πως για περίπου 5 μήνες δεν είχε καμία πληροφόρηση ούτε ως πρόεδρος της Επιτροπής, ούτε ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, για την πορεία των συμβάσεων και δεν έλαβε ποτέ το αποτέλεσμα του εσωτερικού ελέγχου. Προσθέτει ότι, τα όσα συνέβαιναν, τα πληροφορήθηκε από τις αναφορές των δημοτικών συμβούλων της... μείζονος αντιπολίτευσης, στο δημοτικό συμβούλιο!

«Ιδιαίτερα σημαντικό» χαρακτήρισε το ζήτημα της παραίτησης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης. Και τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «θέτουν τα ζητήματα διαφάνειας με ενάργεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε άλλες μεθόδους, κάτι που δεν πρέπει να παρεξηγηθεί».

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι, στην επιστολή παραίτησής του, ο πρώην πρόεδρος και στέλεχος της «Πρωτοβουλίας», «αναφέρεται ουσιαστικά σε προβλήματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον, ζητήματα που οι σύμβουλοι της παράταξης “Εντάξει” έχουν αναδείξει με πάρα πολύ λεπτό, αλλά ουσιαστικό τρόπο».  Και τόνισε:

«Στην επιστολή του αναφέρει ότι πληροφορήθηκε κάποια ζητήματα, μετά από καταγγελίες συμβούλων μας, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή… παίζουμε το σύμβουλο της διοίκησης, αν κατάλαβα καλά. Και, φυσικά, δεν είναι το θέμα αν δικαιώνονται οι θέσεις των “Εντάξει”», υπογράμμισε.

Στη σύντομη τοποθέτησή του, στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Ζαχαριάδης προσπάθησε να υπογραμμίσει, απαντώντας στον κ. Καλαφάτη ότι "δεν ήμουν μέλος της διοίκησης", χωρίς, πάντως, να παρεκκλίνει από την ουσία της επιστολής του. Υπογράμμισε, για άλλη μία φορά, ότι δεν επιθυμεί να είναι σε οποιαδήποτε θέση, πέρα από αυτήν του δημοτικού συμβούλου.

Το θέμα της παραίτησης υπογράμμισε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γ. Δελλής, ο οποίος τη χαρακτήρισε "πολύ σημαντική".