Οι επιστήμονες εικάζουν ότι πρόκειται για κατακρήμνιση σπηλαίων. H όψη τους, όμως, φουντώνει τη φαντασία και τα σενάρια. Ο λόγος για τους κρατήρες της Αργολίδας.


Η απόλυτη σιωπή που επικρατεί στο εσωτερικό τους «σπάει» μόνο από τα τιτιβίσματα πουλιών που ακούγονται με αντήχηση λόγω του κυκλικού σχήματος των κρατήρων. Το βάθος του μικρού κρατήρα είναι 80 μέτρα και η διάμετρός του είναι 150 μέτρα.

Στα εσωτερικά κάθετα τοιχώματα όπου κάποιος κατέρχεται μέσω μιας κλιμακωτής στοάς είναι ριζωμένα τα εκκλησάκια της Μεταμορφώσεως (με κατεύθυνση προς τον Βορρά) και του Αγίου Γεωργίου (με κατεύθυνση προς τον Νότο). Και τα δύο εκκλησάκια είναι λαξευμένα μέσα στο βράχο. Μέσα στον Άγιο Γεώργιο υπάρχουν επιγραφές με λατινικούς χαρακτήρες: Μία ιστορική επιγραφή που σημειώνει το πέρασμα του Θωμά του Παλαιολόγου, ηγεμόνα της Πελοποννήσου καθώς επίσης και μία παλιά πέτρινη κολυμβήθρα. Ανατολικά της εκκλησίας υπάρχει μικρή δεξαμενή, της οποίας τα τοιχώματα έχουν επιστρωθεί με ένα είδος πορσελάνης, και ανατολικότερα σε ύψος 25 μέτρων μία οπή που ονομάζεται «Ασκηταρειό» όπου οι ασκητές ανέρχονται με σκοινί.

Στους Δίδυμους Κρατήρες κατά την περίοδο της άνοιξης πραγματοποιείται η γιορτή της τουλίπας καθώς η περιοχή των Διδύμων είναι μία από τις λίγες περιοχές στην Ελλάδα που συναντάται αυτοφυής τουλίπα.

Από τον/την pentapostagma.gr