Η φορολογική λαίλαπα επιλέγεται από τις περισσότερες εφημερίδες, σήμερα, για να γίνει βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Σοκ στην Τουρκία: Ανεξάρτητο Ποντιακό κράτος!
Η εφημερίδα γράφει: «Χάρτες αμερικανικής και ισραηλινής προελεύσεως προβλέπουν την ίδρυση ανεξάρτητου Πόντου, ίδρυση Κουρδικού κράτους και επιστροφή των εδαφών της συνθήκης του Καρς στην Αρμενία».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Καίνε τα μικρά χωριά!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ασφαλιστικές εισφορές – σοκ! Εξομοιώνουν με τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες τους αγρότες που δραστηριοποιούνται παράλληλα με καφενεία, κουρεία, παντοπωλεία. Ο Κατρούγκαλος με τροπολογία (σωστά!) τους είχε εξαιρέσει από τη λαίλαπα».

ΕΘΝΟΣ: «Ξεπαγώνουν οι πληρωμές των εφάπαξ»
Η εφημερίδα σημειώνει: «Ξεκινά τον Ιούλιο η εξόφληση ύστερα από 3 χρόνια αναμονής. Στους 62.000 υπολογίζονται οι δικαιούχοι. Μέχρι το τέλος του 2017 θα εισπράξουν το βοήθημα οι 34.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Οι νέος τρόπος υπολογισμού για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2013»

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Η σιωπή του στρατού καταπατά το Σύνταγμα και τον όρκο στην πατρίδα»
Αρθρογράφος της εφημερίδας υποστηρίζει ότι, οι στρατιωτικοί «όπως και όλα τα σώματα ασφαλείας δεν αντιδρούν καθόλου στην αλλοτρίωση της Ελληνικής κοινωνίας από τους χαμερπείς πολιτικάντηδες, στην αλλοίωση του πληθυσμού της χώρας από επήλυδες και αλλόθρησκους φερέοικους, βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του έθνους, στην φτωχοποίηση της Ελλάδας με ανηλεή μνημόνια και στην συνεχή συρρίκνωση του γερασμένου λαού της».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τσουνάμι ΦΠΑ σαρώνει προϊόντα και νησιά»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «αυξήσεις έως 2% φέρνει σε προϊόντα και υπηρεσίες ο ΦΠΑ 24%. Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπ. Οικονομικών. Ακριβότερη η ζωή από 3,6% έως 7%. Στα 11 νησιά του Αιγαίου που χάνουν το ευνοϊκό καθεστώς & ΦΠΑ 17% από 16% στα υπόλοιπα».

ΕΣΤΙΑ: «Καλύπτουν τα πλαστά πτυχία»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «κατόπιν ελέγχων στο Δημόσιο, διεπιστώθη ότι περίπου 2.500 υπάλληλοι είχαν προσληφθεί με πλαστά πτυχία ή απολυτήρια λυκείου. Κάποιοι, δε, με παράτυπους τίτλους σπουδών προερχομένους από ιδιωτικά τεχνικά –επαγγελματικά εκπαιδευτήρια που είχαν κριθεί ως παρανόμως λειτουργούντα».

Η ΑΥΓΗ: «Κλείνει ο κύκλος της αβεβαιότητας»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : ως την απαρχή του τέλους του φαύλου κύκλου μέτρων-ύφεσης και της διεθνούς εποπτείας για τη χώρα, όπως είπε ο υπ. Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, είδαν ο διεθνής Τύπος. πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες και «αγορές» την προχθεσινή συμφωνία στο Eurogroup για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη βιωσιμότητα του χρέους».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Συμφωνία με γκρίζες ζώνες»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «λίγες ώρες μετά το Eurogroup, το ΔΝΤ έδωσε ραντεβού για τον Σεπτέμβριο προκειμένου να αποφασίσει αν θα παραμείνει και πώς το ελληνικό πρόγραμμα. Τροποποιήσεις σε σειρά νομοθετημάτων καλείται να επιφέρει η ελληνική κυβέρνηση μετά τη συμφωνία. «Κόκκινα» δάνεια, ασφαλιστικό και ιδιωτικοποιήσεις είναι τα τρία επίμαχα νομοσχέδια».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πούτιν: Σημαντικός εταίρος η Ελλάδα»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σημαντικό εταίρο της Ρωσίας στην Ευρώπη χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε άρθρο του αποκλειστικά στην «Κ» την παραμονή της άφιξής του στην Αθήνα. Ο κ. Πούτιν επισημαίνει ότι «οι πολυδιάστατες ρωσοελληνικές σχέσεις αποτελούν σπουδαίο στοιχείο» στο σύστημα που πρέπει να οικοδομηθεί μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Φιάσκο η επιχείρηση στην Ειδομένη
«Έξαλλοι είναι οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να εκκενώσουν τον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης, καθώς η κυβέρνηση επί μήνες αδρανούσε και δεν ετοίμασε τους κατάλληλους χώρους για τη φιλοξενία των προσφύγων.       Την ίδια ώρα εντείνονται οι διαμαρτυρίες των δήμων, όπου μισθώθηκαν βιομηχανικά κτίρια, όπως στη Θέρμη και στο Ωραιόκαστρο. Σφοδρή είναι και η αντίδραση του δήμου Ευόσμου-Κορδελιού, καθώς εν αγνοία του μισθώθηκε χώρος σε απόσταση 500 μέτρων από τις φυλακές Διαβατών, στα όρια με το δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης», τονίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Επικυρώθηκε το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ΚΚΕ: με τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ για το κλείσιμο της «αξιολόγησης» επικυρώνεται και επιβραβεύεται το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης. Η συμφωνία επιβεβαιώνει ότι ο κατήφορος δεν έχει τέλος, αφού κάθε εκταμίευση δόσης έχει ως προϋπόθεση νέα αντιλαϊκά μέτρα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Η νύχτα που τα έδωσαν όλα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «συμφωνώντας σε 15 επιπλέον προαπαιτούμενα, η κυβέρνηση έδωσε τα ρέστα της το βράδυ της Τρίτης για να εξασφαλίσει τη δόση των 10,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,5 δισ. ευρώ θα πέσουν στην αγορά. Στο μέτωπο του χρέους, οι σημαντικές αποφάσεις μετατίθενται για το 2018, καθώς η Γερμανία επέβαλε και μια ακόμη φορά τις κόκκινες γραμμές της».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Και τώρα τρέχουμε»
Η εφημερίδα γράφει ότι «η σκυτάλη στην κυβέρνηση για πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας με στόχο την ανάπτυξη. «Μπρα-ντε-φερ» Σόιμπλε-ΔΝΤ μέχρι το 2017 για να ξαναμπεί το Ταμείο στην Ελλάδα».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Καμπανάκι» κινδύνου για το νεανικό καρκίνο
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «συνεχή αυξητική τάση παρουσιάζουν τα νέα περιστατικά καρκίνου παχέος εντέρου μεταξύ των νέων ανθρώπων, σε σχέση με το παρελθόν, παρόλο που συνολικά η ασθένεια εμφανίζει μια διαχρονική τάση μείωσης, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο Digestive Week 2016, στην Καλιφόρνια».

ESPRESSO:  Δεν αντέχω να δίνω 45.000
«Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ζήτησε την επιείκεια του Διοικητικού Εφετείου και την ακύρωση φόρων και προστίμων άνω των 4.000.000 ευρώ για τα οικονομικά έτη 2011 και 2012, και του επέβαλαν συνολικούς φόρους και πρόστιμα που υπερβαίνουντα 4.000.000 ευρώ», γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Ριζικές αλλαγές στην κυβέρνηση»
Η εφημερίδα γράφει ότι «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και οι αποφάσεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους κλείνουν οριστικά το φαύλο κύκλο των μνημονίων, δημιουργώντας προϋποθέσεις για επιστροφή της χώρας στις αγορές, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ώστε η χώρα να μπει το συντομότερο σε τροχιά ανάπτυξης».

STAR PRESS: Νεκρή η εύπορη Αθηναία
“Τριάντα τέσσερις μέρες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Ελευθερίας Αγραφιώτου, η οποία είχε φύγει από το σπίτι της για να πάει να αγοράσει φάρμακα για την κατάκοιτη μητέρα της, εντοπίστηκε το πτώμα της. Η σορός της άτυχης γυναίκας βρέθηκε χθες το απόγευμα σε κατάσταση προχωρημένης σήψης σε χώρο στάθμευσnς του σούπερ μάρκετ του Αμαρουσίου, όπου είχε βρεθεί πριν από μερικές ημέρες και το αυτοκίνητό της, έπειτα από μαρτυρία στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ»” γράφει η εφημερίδα.

VOICE: «Ποια είναι η τράπεζα του «Ερρίκος Ντυνάν»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «νέες ποινικές διώξεις αναμένεται να προκύψουν από την πορεία της έρευνας που διενεργούν οι ανακριτές κατά της διαφθοράς για την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν». Σύμφωνα με πληροφορίες από την πρόοδο της ανάκρισης προκύπτει και η εμπλοκή χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ειδικότερα μεγάλης συστημικής τράπεζας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «πλήθος εκκρεμοτήτων, ειδικά στον τομέα των «κόκκινων δανείων», καλείται να διευθετήσει άμεσα η κυβέρνηση προκειμένου να αποδεσμευτεί η 1η υποδόση από τον ESM ύψους 7,5 δισ. ευρώ από τη συνολική δόση των 10,3 δισ. ευρώ που ενέκρινε το Eurogroup τα ξημερώματα της Τετάρτης».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Το τελικό σχέδιο για τις αποδείξεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μεικτό σύστημα για φέτος. Πληρωμές με μετρητά ή κάρτα, «κτίζουν» το αφορολόγητο. Το 2017 θα ισχύει έκπτωση φόρου μόνο για δαπάνες που θα γίνουν ηλεκτρονικά. Υποχρεωτικά με πλαστικό χρήμα όλες οι αγορές αξίας άνω των 500 ευρώ».