Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά του τελευταίου για την Ειδομένη.


Σήμερα, ο κ. Μπουτάρης, σχολιάζοντας την μηνυτήρια αναφορά του κ. Τζιτζικώστα στη Δικαιοσύνη για το θέμα της Ειδομένης, τη χαρακτήρισε καθυστερημένη αντίδραση και είπε ότι «δυστυχώς τώρα τελευταία, ο περιφερειάρχης φαίνεται να ποντάρει στην ξενοφοβία».

Η αντίδραση Τζιτζικώστα ήρθε άμεσα.: «Θεωρώ απολύτως λογικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνει δεκανίκια για την παταγώδη αποτυχία της στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία στοιχειώδους σχεδιασμού και την κατάλυση κάθε έννοιας νόμου και τάξης στην Ειδομένη. Να ψάχνει δεκανίκια για να δικαιολογήσει για ποιο λόγο φόρτωσε όλο το βάρος του προσφυγικού σε μια Περιφέρεια, για ποιο λόγο δεν προχωρά στον αναλογικό επιμερισμό των προσφύγων σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, που της ζητάμε εδώ και μήνες, μεταφέροντας απλώς την Ειδομένη στη Θεσσαλονίκη. Το παράλογο είναι ότι ορισμένοι δέχονται να παίξουν αυτό τον άχαρο ρόλο και να γίνουν το δεκανίκι αυτής της κυβέρνησης. Οι ανοχές και οι αντοχές της Κεντρικής Μακεδονίας για το προσφυγικό τελείωσαν», δήλωσε.