Ο Στέλιος Στυλιανάκης και η Λαμπρινή Λιούτα στο HalfIron,ο Μιχάλης Σουγιολτζόγλου και η Στεφανία Πολυχρονιάδη στο Fast ήταν οι μεγάλοι νικητές στο almiraMAN, τον διεθνή αγώνα τριάθλου που διεξήχθη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με επιτυχία στην παραλία της Κατερίνης,
σε μια πολύ γρήγορη διαδρομή, όπου οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τις αντοχές τους.

Στο ομαδικό HalfIron, την πρώτη θέση πήρε η ομάδα αποτελούμενη από τους Χρήστος Γαρέφης, Ανέστης Αποστολίδης και Κώστας Χατζηπέτρου με χρόνο 4:12:31. Στο ομαδικό Fast, την πρώτη θέση πήρε η ομάδα του MSD αποτελούμενη από τους Χρήστο Παπαδόπουλο, Στέλιο Παπαδόπουλο και Τάσο Στυλιανάκη-Παπακώστα με χρόνο 0:59:08.

Σκληρός συναγωνισμός, εντυπωσιακή συμμετοχή που έφθασε τις 242, σε ένα επιβλητικό σκηνικό, στην πανέμορφη παραλία της Κατερίνης, ατενίζοντας τον Θερμαϊκό κόλπο, με τον Όλυμπο να κυριαρχεί στο τοπίο. Φέτος οι ξένες συμμετοχές ήταν από ΗΠΑ, Γερμανία, Δανία, Ουγγαρία και Βουλγαρία, η διαδρομή ήταν μισό ironman και ένα σπριντ. 

Στο αθλητικό κομμάτι υπήρχαν δύο αγωνιστικές αποστάσεις: almiraFAST (750 μ. κολύμβηση, 20 χλμ. ποδηλασία, 5 χλμ. τρέξιμο) και almiraMAN (1.9 χλμ. κολύμβηση, 90 χλμ. ποδηλασίας, 21 χλμ. τρέξιμο) για ατομικές και ομαδικές συμμετοχές.

Το «3ο almiraMAN» δεν ήταν μόνο ένα αθλητικό γεγονός της Κατερίνης και της Πιερίας. Ήταν συγχρόνως ένα κοινωνικό γεγονός αφού οι αθλητές έτρεξαν για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σακχαρώδη διαβήτη, ενώ αποτέλεσε και ένα τουριστικό γεγονός αφού προσέλκυσε αθλητές, παράγοντες αλλά και συνοδούς αθλητών από διάφορες περιοχές της χώρας καθώς και από άλλα κράτη.

Το αθλητικό διήμερο συνδιοργανώθηκε, από το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο «ΤΡΙΑΣ», τον Δήμο Κατερίνης μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού ΟΠΠΑΠ, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους-Κατερίνης και Πλαταμώνος και αμέριστη βοήθεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας. Φέτος η διοργάνωση υποστήριξε την Ένωση Διαβητικών Πιερίας και πλήθος εθελοντικών και πολιτιστικών συλλόγων.