Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά
με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη, για την καταπολέμηση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μέσω «ανθρώπων που θέλουν να ενταχθούν και να εργαστούν».


Όπως τονίζει ο κ. Καλαφάτης, «ενώ η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί την κρίσιμη αυτή κατάσταση, για πολλοστή φορά, γινόμαστε μάρτυρες της συνηθισμένης τακτικής της, να εμφανίσει τετελεσμένα γεγονότα ως συνειδητές επιλογές της. Βλέπουμε και πάλι μια προσπάθεια να καλύψει τη διαχειριστική της ανικανότητα, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία. Επιχειρείται έτσι αφθαίρετα να παρουσιαστεί η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση ως λύση για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, πρέπει να απαντήσουν για ποιο λόγο συνδέεται κατ’ αυτόν τον τρόπο το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα με το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, αν υπάρχει συγκεκριμένη κυβερνητική στρατηγική για την επίλυση του δημογραφικού, τμήμα της οποίας να αποτελεί η ενσωμάτωση μεταναστών κι αν προτίθενται να λάβουν μέτρα που να αφορούν τη στήριξη νέων ανδρογύνων – τριτέκνων - πολυτέκνων τα οποία συμβάλλουν στην καταπολέμηση του δημογραφικού προβλήματος».