Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ,
ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας και το Mediterranean CollegeΘεσσαλονίκης, διοργανώνουν την Ημερίδα με θέμα: «Γυναίκα: Ένα σώμα χίλια πρόσωπα». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Άνω Τούμπας, Κλεάνθους 57 στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, διακεκριμένοι καλεσμένοι ομιλητές, από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, όπως αυτός της ψυχολόγου, του καλλιτέχνη, της αθλήτριας, της επιχειρηματία κοκ, θα μιλήσουν στους συμμετέχοντες και θα παρουσιάσουν από την δική τους οπτική γωνία, τι σημαίνει γυναίκα, την θέση της στην κοινωνία με την πάροδο του χρόνου και τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να αντιπροσωπεύσει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, θα βραβεύσει την ΜΚΟ «Α21», η οποία δραστηριοποιείται στην καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» και τον κύριο Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο, Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης.

Χορηγοί Επικοινωνίας της Ημερίδας, είναι οι ραδιοφωνικού σταθμοί Ράδιο Θεσσαλονίκη και Ερωτικός FM.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό