Μετά από 1,5 χρόνο περιπλάνησης στην Ελλάδα, σε πόλεις και χωριά (κεντρικοί σταθμοί ήταν η Μυτιλήνη, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο Κρήτης και η Αλεξανδρούπολη) το Caravan Project οδεύοντας σταδιακά προς την ολοκλήρωση του 2ου μεγάλου οδοιπορικού του σταθμεύει για λίγες εβδομάδες στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Από τις 9 ως τις 27 Μαρτίου 2016 οι δύο κυκλικές βιοκλιματικές σκηνές (yurt) θα βρίσκονται στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης/Προβλήτα Α, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ η ομάδα του Caravan Project, πάντα με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σχεδιάζει μια σειρά από ποικίλες δράσεις ανοιχτές για το κοινό της συμπρωτεύουσας, αυτή τη φορά με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και την υποστήριξη των Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Μουσείου Κινηματογράφου Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του φωτογραφικού κέντρου Stereosis.

Το Caravan Project ξεκίνησε το 2011 από μια ομάδα ερευνητών, καλλιτεχνών και κινηματογραφιστών με στόχο να οργώσουν την Ελλάδα και να φέρουν στο φως ξεχωριστές ανθρώπινες ιστορίες που μπορούν να εμπνεύσουν και να συγκινήσουν, αναδεικνύοντας έτσι μια εμψυχωτική πλευρά της χώρας. Ολοκληρώνοντας το 1ο αυτό οδοιπορικό της, με ένα αυτοκινούμενο όχημα, η ομάδα είχε στις αποσκευές της 12 ντοκιμαντέρ και πολλές μικρο-ιστορίες υπό τη μορφή video, φωτογραφιών και αφηγήσεων. Η συνέχεια ήρθε με το 2ο οδοιπορικό που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2014, με δύο πλέον αυτοκινούμενα οχήματα και δύο μογγολικές (yurt). Το Caravan Project στη δεύτερη φάση του επικέντρωσε την προσοχή του στις εκπαιδευτικές, θεραπευτικές και ενοποιητικές ιδιότητες που έχει η αφήγηση ιστοριών, καθώς και στη συνδιαλλαγή με τις τοπικές κοινωνίες, μέσω ειδικών δράσεων που στον πυρήνα τους πάντα υπήρξε η αγάπη για τις ιστορίες.

Τώρα, το Caravan Project φτάνει στη Θεσσαλονίκη για να προσφέρει, μέσα από την πολυμεσική έκθεση που θα φιλοξενηθεί στις σκηνές (yurt) στο Λιμάνι, όλο το υλικό με τις ανθρώπινες ιστορίες που έχει συλλέξει τόσο από το 1ο όσο και από το 2ο οδοιπορικό του. Προβολές ντοκιμαντέρ, αφηγήσεις και ημερολόγια, φωτογραφίες, καταθέσεις και βιώματα ανθρώπων που βρέθηκαν στο διάβα του Caravan Project θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού στην έκθεση που θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή 10:30 με 14:30 και 17:30 με 20:30.