Δε θέλει Hot Spot στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου των Διαβατών, ο δήμος Δέλτα! Μετά από μία έκτακτη τρίωρη συνεδρίαση για το θέμα, που παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν αρνητική...


Εκτός από τους εκατοντάδες πολίτες, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Σίνδου όπου φιλοξενήθηκε η συνεδρίαση, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αρ. Φωκάς και Αντ. Γρέγος, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστ. Γαβότσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κ. Γιουτίκας και Γ. Μπισμπινά.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν αρκετές φορές, με τους πολίτες να ζητούν επιτακτικά να μη δημιουργηθεί το κέντρο υποδοχής, προειδοποιώντας πως «θα είμαστε στην πύλη» και τονίζοντας ότι «θα βάλουμε φωτιά στο στρατόπεδο», με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση, να τάσσεται στο πλευρό των απόψεων της τοπικής κοινωνίας.

«Τα παιδιά μας, για να πάνε στο Λύκειο, περνάνε δίπλα από την περίφραξη. Να στείλετε εσείς τα παιδιά σας εκεί -κι όχι στα ιδιωτικά», φώναζαν! Άλλοι έλεγαν: «Μετά τις 7 η ώρα δε θα κυκλοφορεί κανείς στα Διαβατά! Αυτό θα κάνετε! Που παίρνετε του κόσμου τα χρήματα και λέτε ότι δεν πληρώνεστε»!

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από την εισήγηση του Δημάρχου, καταλήγει ως εξής: «Η διοίκηση του Δήμου αρνείται να συναινέσει στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης (Relocation Camp) στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου – 1090 και σε κανένα άλλο μέρος του ήδη βεβαρημένου Δήμου μας, θεωρώντας ότι λόγω έλλειψης σαφούς και ευρέως σχεδιασμού δεν διασφαλίζονται ανθρωπιστικές προδιαγραφές για τους πρόσφυγες και τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής».

Στη συνέχεια, αποφασίστηκε η σύσταση πολυμελούς επιτροπής αποτελούμενη από εκπροσώπους κοινωνικών φορέων των Διαβατών και της Νέας Μαγνησίας, Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων, η οποία θα συνεδριάσει σήμερα προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές της επί του θέματος.