Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει την Έκθεση Γαλλικών Πανεπιστημίων και Ανώτατων Σχολών «Grèce France Talents 2016». Η Έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας,
το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και την Υπηρεσία «Campus France».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 και ώρες 10.30 με 17.30, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ και είναι ανοιχτή για το κοινό. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν, στις 11.00, οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ και ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κ. Christophe Le Rigoleur.

Εκπρόσωποι 16 Γαλλικών Πανεπιστημίων και Ανώτατων Σχολών διεθνούς κύρους θα παρέχουν σχετικές πληροφορίες και θα ενημερώνουν κάθε ενδιαφερόμενο για τις προοπτικές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών στη Γαλλία. Επιπλέον, εκπρόσωποι του Γαλλικού Ινστιτούτου θα ενημερώνουν γενικότερα για τις σπουδές αλλά και για τη ζωή στη Γαλλία. 

Παράλληλα, στο περίπτερο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι του ΑΠΘ θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων, καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις μεταπτυχιακές σπουδές και την έρευνα, καθώς και για την οικονομική στήριξη των σπουδών, μέσω φορέων παροχής υποτροφιών.