Πάνω από 600 μαθητές 17 σχολικών μονάδων του Δήμου Παύλου Μελά, Δημοτικών (τάξεις της Γ΄ και ΣΤ' Δημοτικού) και Νηπιαγωγείων, θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Κυκλοφόρησε σωστά, κυκλοφόρησε με ασφάλεια»
κατά τη φετινή σχολική περίοδο. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη σχολική χρονιά και έχει ως στόχο την ανάπτυξη παιδείας οδικής ασφάλειας και βιώσιμης κινητικότητας στους μικρούς μαθητές. 

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια μία ή δύο μέρες και σε πέντε έως έξι διδακτικές ώρες, ανάλογα με τα τμήματα και τον αριθμό των μαθητών. Αποτελείται από προβολές παρουσιάσεων, βίντεο, τραγούδια, χρήση πραγματικού υλικού (κράνη, σήματα κυκλοφορίας κτλ), διαδραστικά και επιτραπέζια παιχνίδια. Τα παιδιά διδάσκονται τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας είτε ως πεζοί, είτε ως επιβάτες και οδηγοί. Ταυτόχρονα, επιδιώκεται η εδραίωση σωστών στάσεων, συμπεριφορών και νοοτροπίας, αλλά και η υιοθέτηση των αρχών της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, βάζοντας έτσι ένα λιθαράκι για την επίτευξη των μεγαλύτερων στόχων της οδικής ασφάλειας, της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων και της μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη χρήση του ΙΧ. 

Μεγάλη σημασία δίνεται στα βιώματα των ίδιων των μαθητών πάνω στα οποία προσαρμόζεται πολλές φορές το ίδιο το μάθημα ώστε να γίνει και πιο προσιτό στις ανάγκες τους. Τα ίδια τα παιδιά συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό, ενώ στο τέλος των μαθημάτων δίνεται επιπλέον υλικό στους εκπαιδευτικούς για περαιτέρω δράσεις σε σχέση με την κυκλοφοριακή αγωγή και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, ενώ κάθε μαθητής αποκτά αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, το οποίο αποτελεί και την επιβράβευση του.

Να σημειωθεί ότι οι δράσεις για την ανάπτυξη παιδείας οδικής ασφάλειας τη φετινή περίοδο ξεκίνησαν με εισηγήσεις σε γονείς μαθητών, στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων του Δήμου Παύλου Μελά, που διεξάγει η Διεύθυνση Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Καθημερινότητας των κοινωνικών ομάδων.