Άρχισε η λειτουργία του πρώτου απεικονιστικού αξονικού τομογράφου PET-CT (PET-SCAN) της Βόρειας Ελλάδας στο νοσοκομείο «Γ. Παπαγεωργίου».

Πλέον, οι γιατροί και το εξειδικευμένο προσωπικό έχουν τη δυνατότητα βέλτιστης εκτίμησης των λεμφωμάτων, τόσο στη διάγνωση και σταδιοποίηση της νόσου, όσο και στην εκτίμηση της ανταπόκρισης στη θεραπεία και στην ανίχνευση υποτροπής.

Εκτός του βασικού συγκροτήματος κατασκευάστηκε συνοδός εξοπλισμός χορήγησης ραδιοϊσοτόπου και ακτινοπροστασίας, αλλά και νέο κτίριο εμβαδού περίπου 260 τ.μ. με πλήρεις εγκαταστάσεις, σε επαφή και λειτουργική διασύνδεση με το τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου.

Τη μονάδα εγκαινίασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος υπογράμμισε ότι, με την τεχνολογία αιχμής που απέκτησε το νοσοκομείο Δυτικών Συνοικιών, βελτιώνει ακόμα περισσότερο τις παροχές υγείας για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν απαιτείται πλέον να μετακινηθούν είτε στην Αθήνα, είτε στο εξωτερικό, για τη διάγνωση και παρακολούθηση των λεμφωμάτων.

Η προμήθεια και εγκατάσταση, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας, PET/CT (PET-SCAN), χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με πόρους του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 (συνολικός προϋπολογισμός 2,4 εκ. ευρώ).

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, στην Κεντρική Μακεδονία ολοκληρώνονται 48 έργα κτιριακής αναβάθμισης και εξοπλισμών σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, αναβαθμίζονται 16 Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας και Προνοιακά Ιδρύματα, ενώ πέρσι οι πληρωμές από την ΠΚΜ με κονδύλια του ΕΣΠΑ στον τομέα της Υγείας και της Κοινωνικής Μέριμνας ξεπέρασαν τα 20 εκ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Βασίλης Παππάς αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του PET-SCAN για τους καρκινοπαθείς της Βόρειας Ελλάδας. Υπογράμμισε πως για την εγκατάσταση της μονάδας χρειάστηκαν… δέκα χρόνια από την απόφαση ως την υλοποίηση: «Πριν από δέκα χρόνια αποφασίσαμε να εγκαταστήσουμε αυτό το μηχάνημα εδώ για να περιορίσουμε και να εξαλείψουμε την ταλαιπωρία αυτών των ασθενών και σήμερα το πετυχαίνουμε», υπογράμμισε.