Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην οποία συζητήθηκαν θέματα διαχείρισης των κόκκινων δανείων.


«Έχω καλή αίσθηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων» τόνισε κορυφαίος τραπεζικός παράγοντας, μετά την συνάντηση, στην οποία σύμφωνα με έγκυρες πηγές, συζητήθηκε η θέσπιση στόχων σε κάθε τράπεζα για την διαχείριση των κόκκινων δανείων, καθώς και οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα αδειοδότησης για τη σύσταση εταιρειών διαχείρισης.

Το χρονοδιάγραμμα, προβλέπει ότι από τις 29 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η αδειοδότηση των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δανείων κι όπως έλεγε αρμόδια πηγή, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη σύσταση τέτοιων εταιρειών, το οποίο απομένει να αποτυπωθεί στην πράξη.

Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος σκοπεύει ως το καλοκαίρι να έχει ολοκληρώσει τον Κώδικα Δεοντολογίας για τις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων.

Σε ότι αφορά ειδικότερα τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, αρμόδιες πηγές τόνιζαν ότι η έκθεση της Blackrock που έχει αποσταλεί στις τράπεζες, περιλαμβάνει διάφορα μοντέλα διαχείρισης των δανείων αυτών.


Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ