Υπόθεση απόπειρας αεροπειρατείας σε ελικόπτερο με το οποίο πιθανότατα είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν απόδραση κρατουμένου από τον Κορυδαλλό, απασχολεί από χθες την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, πιθανολογείται ότι η επιχείρηση οργανώθηκε για την απόδραση του Νίκου Μαζιώτη και ερευνάται η συμμετοχή της καταζητούμενης συντρόφου του, Πόλας Ρούπα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ελικόπτερο ενοικιάστηκε και ξεκίνησε χθες το απόγευμα από την περιοχή της Ερμιονίδας με προορισμό τη Φθιώτιδα, αλλά καθοδόν η γυναίκα που το είχε μισθώσει ζήτησε από τον πιλότο να αλλάξει κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Η επιχείρηση ναυάγησε όμως λόγω της αντίδρασης του πιλότου, ο οποίος αρνήθηκε να αλλάξει το προγραμματισμένο σχέδιο πτήσης .

Η γυναίκα πυροβόλησε στο εσωτερικό του ελικοπτέρου, αλλά ο πιλότος το προσγείωσε στην περιοχή της Θήβας, όπου η δράστης έφυγε τρέχοντας, εγκαταλείποντας μια περούκα και άλλο υλικό από το οποίο θα ληφθούν στοιχεία για DNA.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ωστόσο, ο πιλότος του ελικοπτέρου αναγνώρισε από φωτογραφία την Πόλα Ρούπα.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τέθηκαν σε συναγερμό, ενώ τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν γενετικό υλικό και αποτυπώματα ταιριάζουν με αυτά της καταζητούμενης Πόλας Ρούπα.

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως αυτό το χρονικό διάστημα στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται έγκλειστοι ο Νίκος Μαζιώτης, μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ο Γιώργος Πετρακάκος, ο Παναγιώτης Ασπιώτης, καθώς δικάζονται υποθέσεις τους όπως και αυτή της απόπειρας ανατίναξης των φυλακών, γνωστό ως σχέδιο «Γοργοπόταμος».