Μετά από μια εξαιρετική πορεία της ταινίας του Θανάση Νεοφώτιστου "Προσευχή" (Χρυσός Διόνυσος στο 37ο Φεστιβάλ Δράμας) σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ (23ο Raindance Film Festival, 21ο Encounters, 26ο Sao Paulo Film Festival, 35ο Filmfest Munchen, κ.α.)
μια ακόμη επιτυχία προστίθεται στο portfolio του καλλιτέχνη. Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του, ΠΩΓΩΝΙΣΚΟΣ - το οποίο διεκδικεί μία υποψηφιότητα στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2016 - απέσπασε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο 38ο Φεστιβάλ Δράμας. 

Ο Θ. Νεοφώτιστος ετοιμάζει ήδη την επόμενη μικρού μήκους ταινία του με προσωρινό τίτλο ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, η οποία επιλέχθηκε στα 20 καλύτερα ευρωπαϊκά project μικρού μήκους στο NISI MASA European Short Pitch ESP 2016 και φέρει πλέον τη σφραγίδα ενός από τους σημαντικότερους θεσμούς προώθησης νέων κινηματογραφιστών στην Ευρώπη. Η ταινία επιλέχθηκε στην πρώτη φάση του Athens Film Lab το καλοκαίρι του 2015 από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Τέλος, ο σκηνοθέτης επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο BERLINALE TALENTS 2016, έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς του κινηματογράφου παγκοσμίως που πραγματοποιείται μεταξύ 11-21/02/2016 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ενώ παράλληλα, βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο προετοιμασίας της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, ένα σκοτεινό παραμύθι ενηλικίωσης.